Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vučević: Najteže protiv Jokića, Luka – talenat koji se rađa jednom u 20 godina, Mirotić me je iznenadio

Vučević nije štedio hvalospjeve na račun Luke Dončića, a u intervjuu za Mozzart sport priznaje da ga je iznenadila odluka Nikole Mirotića da se vrati u Evropu

Crnogorski košarkaš  član Orlanda Nikola Vučević otkrio je ko mu je u NBA ligi najteži igrač za čuvanje.

Vučević nije štedio hvalospjeve na račun Luke Dončića, a u intervjuu za Mozzart sport priznaje da ga je iznenadila odluka Nikole Mirotića da se vrati u Evropu.

Baranin je najprije govorio o svojoj igri.

– Ušao sam u desetu NBA godinu i mogu slobodno da kažem da sam veteran po stažu. Osjećam se bolje nego ikad i kada pogledam na sebe kada sam imao 25 godina i sada, shvatim koliko sam napredovao, koliko sam kompletniji igrač. Iskustvo ima veliki uticaj u tome, rekao je Vučević, koji kaže da je cilj ekipe sa Floride novi ulazak u plej-of.

O rivalima pod košem…

– Ako igrate protiv Filadelfije znate da će vjerovatno svaka lopta da ide na Embida. Tada si u obavezi da budeš u niskom startu svakog trenutka, da se guraš s njim i ne dozvoliš mu da se izbori za dobru poziciju u reketu. Andre Dramond je sjajan u skoku, dosta trči i stalno pokušava da se uvali u reket. Bruk Lopez igra kao bek i moraš da paziš na to kada dobije loptu spolja. Vjerovatno je najteže kada igraš protiv Denvera i Nikole Jokića, jer može sve i izuzetno je nepredvidiv kao igrač, rekao je popularni Vuč.

Luka Dončić je odmah po dolasku u najjaču ligu svijeta demonstrirao veliki kvalitet.

– Evo, deset godina sam u NBA ligi i do njegovog dolaska nisam vidio tako nešto. Uživam da ga gledam, to je talenat koji se rađa jednom u 20 godina. Jednostavno, sve radi na terenu, igra fantastično i lijepo ga je gledati. Ima sve”, rekao je centar Orlanda, koji se osvrnu i na povratak Nikole Mirotića u evropsku košarku, u sastav Barselone.

– Iskreno, dosta me je iznenadila njegova odluka. Nismo se čuli da bismo razgovarali na tu temu, pa ne znam šta ga je tačno natjeralo da ode. Vjerovatno je razlog to što je nekoliko puta bio trejdovan, pa je tražio sigurnost, a možda mu je samo nedostajalo da bude bliži kući. To je samo moja pretpostavka. Mene je najviše iznenadilo to što je otišao u Barselonu, kao dijete Reala. Igra odlično, Barsa ima odličnu ekipu, on je zadovoljan, što je vjerovatno najbitnije u svemu, zaključio je Vučević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve