Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Na Floridi i dalje sve relativno normalno

“Porodica i ja smo dobro. U Orlandu i na Floridi nije još zabilježen veći broj slučajeva oboljelih od korona virusa, tako da je situacija i dalje normalna. Sve normalno i dalje funkciniše, osim naravno instrukcija o socijalnoj distanci, sve praznijih kafića i restorana”, objasnio je Nikola

Naša NBA zvijezda Nikola Vučević i dalje je u ritmu treninga, iako njegov tim Orlando više ne radi ekipno. Liga je prekinuta, ali slavni crnogorski centar je sa najbližima, fokusiran na prije svega individualni rad.

Foto: Crown hoops

“Porodica i ja smo dobro. U Orlandu i na Floridi nije još zabilježen veći broj slučajeva oboljelih od korona virusa, tako da je situacija i dalje normalna. Sve normalno i dalje funkciniše, osim naravno instrukcija o socijalnoj distanci, sve praznijih kafića i restorana”, objasnio je Nikola.

Opisao je i kakva je konkretna situacija u samoj ekipi Orlando Medžik.

“U klubu nijesmo imali pozitivnih rezultata na testiranjima zaraze korona virusa, tako da relativno sve normalno funkcioniše. Glavna razlika je to da više ne treniramo timski, već po nekoliko igrača zajedno. Koliko-toliko situacija je bolja u odnosu na neke druge sredine u Sjedinjenim Državama ili druge košarkaške centre. Lijepo je vrijeme, toplota vjerovatno pomaže”, dodao je Vučević.

Slavni crnogorski košarkaš, jedan od najboljih centara u NBA ligi, je opisao i samu proceduru testiranja na korona virus u najjačoj ligi svijeta.

“Niko od nas u Orlandu do sada nije radio testove, već se gledaju situacije, na primjer, ukoliko je neki igrač u ligi pozitivan na korona virus, da se testiraju svi oni koji su igrali protiv njegovog tima u posljednje vrijeme. Takvih slučajeva nije bilo na načim mečevima”, dodao je Nikola.

Kazao je, da su igrači, treneri, osoblje svih klubova, fokusirani da spremni dočekaju eventualni nastavak lige.

“U startu su svi bili u šoku, posebno u momentu kada smo shvatili da staje NBA liga. Bilo je dosta priča o tome i uoči odluke, pratili smo iskustva drugih liga širom svijeta. NBA je reagovala čim se pojavio prvi slučaj zaraženog u ligi i suspendovala sve utakmice. Tog dana kada je liga prekinuta smo trebali da igramo, sve nas je to u momentu zbunilo, nijesmo znali u kom smjeru situacija ide… Malo po malo dobijali smo prave informacije, vjerujemo u klubu da je liga napravila pravi izbor”, dodao je Vučević.

Konačno, Vučević je imao i važnu poruku u vremenu globalne borbe sa pandemijom…

“Briga o starijim ljudima je ključna. Nama je objašnjeno da sam virus, zbog stila života sportiste na visokom nivou, ne može toliko uticati na nas, ali svi možemo biti prenosioci i to nosi odgovornost. Pratimo situaciju u drugim centrima, znamo da je u Los Anđelesu na primjer mnogo toga blokirano poput restorana… Kod nas za sada nije tako, ali mjere opreza, samoizolacija, to je sve vrlo bitno i dio naše odgovornosti”, zaključio je Nikola Vučević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve