Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Imam želju da igram na SP

''Što se mene tiče imam želju da igram na SP. Volio bih da, kao i prije četiri godine u Kini, budem učesnik šampionata. Volio bih, ali o tome još nijesam razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem i predsjednikom Košarkaškog saveza Nikolom Pekovićem'', rekao je Vučević.

Košarkaš Čikaga Nikola Vučević kazao je da bi volio da u dresu crnogorske reprezentacije nastupi na Svjetskom prvenstvu (SP), ali da o tome još nije razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem.

On je u intervjuu agenciji MINA kazao da su crnogorski košarkaši plasmanom na šampionat svijeta ostvarili veliki uspjeh.

“Što se mene tiče imam želju da igram na SP. Volio bih da, kao i prije četiri godine u Kini, budem učesnik šampionata. Volio bih, ali o tome još nijesam razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem i predsjednikom Košarkaškog saveza Nikolom Pekovićem”, rekao je Vučević.

On je kazao da očekuje da će se uskoro čuti i razgovorati o planu priprema za šampionat svijeta.

“Očekujem da se uskoro čujemo i razgovaramo o planovima za pripreme i SP. Do sada se nijesmo čuli tim povodom, samo sam selektoru čestitao plasman na šampionat svijeta”, rekao je Vučević.

On je naglasio da je plasman na SP ogroman uspjeh za reprezentaciju države sa svega 650 hiljada stanovnika.

“Veliki je rezultat ponovo učestvovati na SP. Svaka čast momcima na sjajnim kvalifikacijama”, rekao je Vučević.

Komentarišući rezultate Čikaga u NBA ligi ove sezone, on je kazao da su očekivanja bila veća od onoga što su pružili u dosadašnjem dijelu takmičenja.

“Sigurno da nije sezona kakvu smo očekivali. Smatrali smo da ćemo biti bolje plasirani na tabeli, da ćemo bolje igrati. Međutim, imamo problem sa kontinuitetom. Ne znam pravi razlog oscilacija i padova u igri. Poslije nekoliko pobjeda i odličnih partija vezali bi 3-4 poraza. To nam se tokom sezone dešava naizmjenično”, rekao je Vučević.

IzvorMINA

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve