Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Cilj je da u Kinu odemo zdravi, SAD su i dalje najveći favorit

"Naravno da ćemo dati sve od sebe kako bismo napravili što bolji rezultat. Velika je čast igrati na Mundobasketu"

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević kazao je da su Sjedinjene Američke Države i dalje prvi favorit na predstojećem Mundobasketu.

Vučević, Foto: Eurohoops.net

Sjajni košarkaš je komentarisao i šanse Crne Gore koja je u grupi sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom.

“S obzirom na prethodna iskustva, mislim da ne treba postavljati neke posebne ciljeve. Treba se fokusirati na pripremni period, a trenutno je primarni cilj da u Kinu odemo zdravi i kompletni. Naravno da ćemo dati sve od sebe kako bismo napravili što bolji rezultat. Velika je čast igrati na Mundobasketu”, kaže on.

Brojni američki igrači otkazali su nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali naš as smatra da su i pored toga Amerikanci najveći favoriti.

“Amerikanci uglavnom imaju lične razloge zbog kojih otkazuju nastup na Svjetskom prvenstvu. Oni su fokusirani na NBA ligu i imaju drugačiji pogled na Mundobasket. Njima su Olimpijske igre vrhunac. Trebali su da imaju moćnu reprezentaciju, ali je većina momaka sa spiska odlučila da ne ide u Kinu. Ali, bez obzira na to, SAD su favorit broj jedan s obzirom na to da zaista imaju ogroman fond kvalitetnih igrača”, rekao je Vučević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve