Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Bili smo mnogo nervozni od starta, četiri tehničke greške su previše

Nakon blijede igre u prvom dijelu, Crna Gora je preokrenula situaciju u trećoj četvrtini, ali nije uspjela da do kraja odigra na tom nivou

Nikola Vučević smatra da je naš tim previše nervozno ušao u utakmicu sa Novim Zelandom, ali da su četiri tehničke greške previše za jednu ekipu na meču Svjetskog prvenstva.

Vučević, Foto: FIBA

Selektor Zvezdan Mitrović je prethodno rekao da se osjeća pokradeno poslije drugog meča na Mundobasketu.

“Bilo je grešaka na obje strane. Mislim da smo prerano ušli u nervozu i prepreku sa sudijama. Od starta se stvorila velika nervoza sa naše strane. Mislim da su četiri tehničke greške koje smo dobili previše i takve stvari ne smiju da se dešavaju na Svjetskom prvenstvu. Moramo i da znamo da nismo velika ekipa, koja će imati, da tako kažem protekciju kod sudija, već nam ostaje da se borimo. Napravili smo greške, trebali smo bolje da odreagujemo u nekim situacijama. To nas je koštalo nekoliko poena. Mislim da to nije razlog poraza, oni su odigrali sjajno, pogodili su kada je trebalo, mi nismo i to je to”, rekao je Vučević.

Nakon blijede igre u prvom dijelu, Crna Gora je preokrenula situaciju u trećoj četvrtini, ali nije uspjela da do kraja odigra na tom nivou.

“Uspjeli smo da se povratimo i povedemo, imali smo dobre pozicije za šut da povećamo razliku, ali nismo uspjeli da pogodimo. Oni su odgovorili sa tri trojke zaredom, što su radili tokom cijele utakmice. Znali smo da su nezgodan protivnik, da igraju brzo i šutiraju u ranoj fazi napada. Nismo odgovorili na najbolji način na to. Zasluženo su pobijedili, svaka im čast. Borili smo se do kraja, ali nismo uspjeli da dobijemo”, istakao je Nikola Vučević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve