Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vranješ: Bićemo opasan rival na Mundobasketu

Vranješ je već u programu rada našeg vicešampiona Mornara u pripremama za narednu sezonu. Pomno prati akcije reprezentacije, koja je stigla u Nanđing gdje je od 1. septembra čekaju mečevi Mundobasketa

Nemanja Vranješ je tokom kvalifikacija za Mundobasket bio važan igrač u rotaciji selektora Zvezdana Mitrovića. Bek Mornara je zbog povrede rano morao da napusti pripreme nacionalnog tima za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Vranješ, Foto: FIBA

Nikšićanin je već u programu rada našeg vicešampiona Mornara u pripremama za narednu sezonu. Pomno prati akcije reprezentacije, koja je stigla u Nanđing gdje je od 1. septembra čekaju mečevi Mundobasketa.

Zbog povrede, Crna Gora na pripremama nije mogla da računa ni na kapitena Blagotu Sekulića. Još krajem maja bilo je jasno da će centar Budućnost Volija Filip Barović izostati sa priprema zbog teške povrede…

“Bez obzira na izostanke, imamo adute na šampionatu svijeta. To je prije svega naša izuzetna, timska i pozitivna energija. To je nešto što nas je karakterisalo i tokom kvalifikacija. Jasno je da su svi u selekciji potpuno posvećeni i fokusirani na šampionat planete. Rasterećeni vjerujem da ćemo biti opasan rival svima u Kini”, rekao je Vranješ.

Vranješ je istakao daje nastup za reprezentaciju u kvalifikacionom periodu i na putu ka istorijskom uspjehu, prvom izborenom šampionatu svijeta, za njega neprocjenjivo iskustvo u karijeri.

“Naravno da mi je neizmjerno žao što se peh desio, da zbogpovrede nijesam do kraja mogao da konkurišem za Svjetsko prvenstvo. Bez obzira na to, bitniji je onaj ponos koji osjećam što sam tokom kvalifikacija bio dio našeg nacionalnogtima, jedne skladne cjeline i prave ekipe. Ispisali smo novu stranicu naše košarkaške istorije, tako da naši košarkaši zaslužuju bezrezervnu podršku javnosti tokom nastupa u Kini”, rekao je Vranješ.

Kada su igrači Mornara u pitanju, sa Crnom Gorom u Kini su trojica Sead Šehović, Derek Nidam i Milko Bjelica.

“Nadamo se da će nam se pridružiti što kasnije, jer to naravno znači uspjeh Crne Gore na Mundobasketu. A potom slijedi napad sa Mornarom na domaće terene, borba za vrh u ABA ligi i što bolji rezultat u FIBA Ligi šampiona”, dodao je Nemanja Vranješ.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve