Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Vraća se na velika vrata: Kasiljas se kandiduje za predsjednika RFEF-a

Kako su prenijeli španski mediji, Kasiljas je već kontaktirao neke svoje bivše saigrače i poznanike u Španiji kako bi izvidio situaciju i pripremio teren za veliku kandidaturu i potencijalni povratak u domovinu na velika vrata

Čuveni kapiten i golman Real Madrida Iker Kasiljas ozbiljan je u namjeri da se kandiduje za predsjednika RFEF, odnosno fudbalskog saveza Španije.

Kasiljas, Foto: Goal.com

Kako su prenijeli španski mediji, Kasiljas je već kontaktirao neke svoje bivše saigrače i poznanike u Španiji kako bi izvidio situaciju i pripremio teren za veliku kandidaturu i potencijalni povratak u domovinu na velika vrata.

Kasiljas je privremeno prekinuo karijeru zbog srčanog udara koji je doživio prije nekoliko mjeseci na treningu Porta, a to ga je natjeralo da razmišlja i o konačnoj penziji i narednim koracima u karijeri.

On uživa veliko povjerenje i poštovanje u svojoj zemlji, uostalom, bio je kapiten Real Madrida, ali i zlatne generacije Španije koja je postala prvak svijeta i Evrope.

Koliko ne bi bilo dileme o tome da li bi Španija željela Ikera na poziciji predsjednika RFEF pokazala je i anketa Marke u kojoj je Kasiljas dobio 94% glasova!

Sve u svemu, djeluje da Luis Rubiales broji posljednje mjesece u predsjedničkoj fotelji, a Iker se priprema za novu veliku ulogu u karijeri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve