Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

VPSCG danas bira novog predsjednika: Đuro Marić ili Mirko Vičević

Izborna skupština Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore održaće se danas od 17 sati u hotelu Ramada, nakon koje će biti jasno kome će delegati povjeriti vođenje našeg vaterpola i plivanja u naredne četiri godine

Dejan Bajić je nekako tiho i bez previše nametanja odradio svoj ciklus, čini se dosta uspješno, ali njegov mandat je istekao i vrijeme je da crnogorski vaterpolo i plivanje dobiju novog prvog čovjeka.

Izborna skupština Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore održaće se danas od 17 sati u hotelu Ramada, nakon koje će biti jasno kome će delegati povjeriti vođenje našeg vaterpola i plivanja u naredne četiri godine.

Kao što se već duže vrijeme nagovještavalo, kandidaturu za novog predsjednika podnijeli su dr Đuro Marić i Mirko Vičević.

Ko je od njih dvojice bliži predsjedničkoj fotelji teško je procijeniti, jer se očekuje da će u tijesnoj trci presuditi jedan ili dva glasa.

Đuro Marić je dugo godina u vaterpolu, prije svega na rukovodećim mjestima našeg najboljeg kluba u posljednjoj deceniji Jadrana iz Herceg Novog, a trenutno obavlja i funkciju predsjednika Skupštine u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

S druge strane, Vičević je jedan od naših najvećih vaterpolista svih vremena, sa Jugoslavijom je osvojio olimpijsko zlato u Seulu1988, a dva puta je bio i šampion svijeta 1986. i 1991. Prvi je čovjek Vaterpolo akademije Kataro od njenog osnivanja.

Ko dobije povjerenje današnje Skupštine postaće tek treći predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza od obnove nezavisnosti – nakon što su tu funkciju do sada obavljali Srđan Kovačević (od 2007. do 2016) i Dejan Bajić i (od 2016. do decembra 2020).

Kako se glasa?

Ukupno 16 delegata iz crnogorskih vaterpolo i plivačkih klubova danas će odlučiti ko će biti novi predsjednik VPSCG. Naša dva najveća kluba Primorac i Jadran daju po tri delegata, Budva i Kataro po dva, a ostali (Butterfly, Nikšić, Budućnost, Aquatic Verde, Stari grad i Orka) po jednog delegata. Da bi neko postao novi predsjednik dovoljno je da dobije prostu većinu glasova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve