Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vodič za navijače Crne Gore u susret Svjetskom prvenstvu u Kini

Na Svjetskom prvenstvu će učestvovati 33 reprezentacije, koje će mečeve igrati u osam gradova. U grupnoj fazi Crna Gora će u gradu Nanjing odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Brazila i Novog Zelanda

Ambasada Crne Gore u Narodnoj Republici Kini pripremila je vodič za navijače koji planiraju da prate crnogorsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u košarci od 31. avgusta do 15. septembra u NR Kini.

Foto: Vodič za navijače

Košarkaška reprezentacija Crne Gore napravila je istorijski rezultat i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u košarci koje će se održati u NR Kini u periodu od 31.08 – 15.09.2019. godine.

Na Svjetskom prvenstvu će učestvovati 33 reprezentacije, koje će mečeve igrati u osam gradova. U grupnoj fazi Crna Gora će u gradu Nanjing odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

Foto: Vodič za navijače

U vodiču su predstavljene osnovne informacije o prvenstvu, viznom režimu, gradskom prevozu, cijenama i gradu Nanjingu gdje će reprezentativci Crne Gore započeti takmičenje.

Foto: Vodič za navijače
Foto: Vodič za navijače

Osim naših košarkaša i navijači treba da odrade pripreme za put na Svjetsko prvenstvo

  • Nosiocima običnih pasoša je neophodna viza za ulazak i boravak na teritoriji NR Kine. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada NR Kine u Podgorici. Nosiocima diplomatskih i službenih pasoša nije potrebna viza.
  • Neophodno je da pasoš ima validnost dužu od šest mjeseci od planiranog perioda boravka.
  • Preporučuje se posjedovanje putnog osiguranja.
  • Većina aplikacija za komunikaciju (Viber, WhatsUP…) i društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter…) nije moguće koristiti bez VPN-a.
  • Instalacija VPN-a u Kini nije moguća tako da je neophodno istu instalirati prije dolaska. U Kini je veoma popularna i rasprostranjena upotreba aplikacije WeChat.
  • Kineski Juan je jedina valuta u upotrebi. Većina internacionalnih hotela sa pet zvjezdica ima mjenjačnice u sklopu recepcije. Ukoliko novac mijenjate u nekoj od banaka neophodno je da ponesete pasoš. Upotreba bankovnih kartica (Visa, MasterCard, American Express i sl.) naročito podizanje gotovine nije moguća na svim mjestima.
IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve