Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vladimir Cvetković u teškom stanju

Vladimir Cvetković, legendarni košarkaš Crvene zvezde, kasnije i generalni sekretar fudbalskog kluba, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju, pošto ima emboliju pluća, saznaje Direktno.rs.

Proslavljeni košarkaš i funkcioner ima oboljenje koje nastaje zbog začepljenja grana plućne arterije, najčešće krvnim ugruškom, koji putem vena preko desnog srca dospijeva do plućne arterije, tako da je sada pred ljekarima borba da njegovo stanje stabilizuju.

Cvetković je zlatnim slovima upisan u istoriji Crvene zvezde, navijači ga pamte po doprinosu koji je kao dugogodišnji generalni sekretar uz Dragana Džajića dao u osvajanju Kupa evropskih šampiona u Bariju, kasnije i titule svjetskog klupskog prvaka u Japanu.

Legendarni košarkaš je tokom bogate karijere nosio samo crveno-bijeli dres, budući da je na Malom Kalemegdanu igrao od 1959. do 1972. godine. Bio je i član reprezentacije Jugoslavije, sa kojom je osvajao srebra na Olimpijskim igrama 1968. godine u Meksiko sitiju, na Mundobasketu 1963. i 1967, ali i Eurobasketu 1969. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve