Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada CG: Igre malih zemalja Evrope iskoristiti za dalju međunarodnu promociju Crne Gore

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985, učestvuju države koje ispunjavaju uslov da imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino

Vlada Crne Gore, Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i opštine Budva, Bar i Tivat, kao i nadležni državni organi preduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi XVIII Igre malih zemalja Evrope 2019, koje će biti održane u našoj zemlji od 27. maja do 1. juna, bile organizovane na najvišem nivou i iskorišćene za promociju Crne Gore kao stabilne države i prestižne investicione i turističke destinacije – zaključeno je na prvoj sjednici Počasnog odbora Igara malih zemalja Evrope 2019. kojim je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Foto: Gov.me

Gradonačelnici i predsjednici opština u kojima će biti održane igre informisali su Odbor o pripremama infrastrukture za održavanje igara prepoznajući značaj takmičenja koje će okupiti više od 1.000 sportista, i još toliko pratećeg osoblja.

Oni su iskazali punu spremnost da finansijski doprinesu manifestaciji izdvajanjem budžetskih sredstava pored 605.000 eura, sa koliko je Vlada podržala manifestaciju i na taj način će u potpunosti biti zatvorena finansijska konstrukcija Igara.

Počasni odbor je sa prve sjednice pozvao javna preduzeća i druge sponzore da u granicama mogućnosti podrže takmičenje i time daju doprinos daljoj afirmaciji naše zemlje.

„Ove igre nemaju samo sportski značaj, već, s obzirom da ih čine male, ali uspješne zemlje Evropske unije i da iza njih stoje renomirane sportske organizacije, ovo je prava prilika da se Crna Gora na kvalitetan način još jedanput predstavi svijetu i potvrdi svoja ekonomska, politička i sportska opredjeljenja“, rekao je premijer Duško Marković.

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985, učestvuju države koje ispunjavaju uslov da imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino. Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve