Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vjeruje da je to prava odluka: Milinković predlaže kraj sezone

Lopta je u Crnoj Gori stala sedmog marta kada je kompletirano 23. kolo Telekom 1. CFL. Pred sljedeću rundu prvenstvo je prekinuto, a par dana kasnije ekipe su raspuštene. Od tada nije se mnogo promijenilo

Globalna pandemija virusa kovid-19 izazvala je tektonske poremećaje i veliku krizu u fudbalu.

Milinković, Foto: Pobjeda.me

Finansijski problemi nijesu zaobišli ni najveće svjetske klubove koji su primorani na smanjivanje budžeta. Barselona, Atletiko Madrid ili Juventus samo su neki od primjera u kojima se borba za preživljavanje vidi u dogovoru sa igračima da prihvate manje zarade. Slično je u regionu Crvena zvezda, Partizan i Dinamo Zagreb prinuđeni su na iste mjere.

Takvu sudbinu, međutim, ne dijeli Budućnost. Svi zaposleni na vrijeme su dobili plate u punom iznosu, a od predsjednika Veselina Mijača stigla je poruka ohrabrenja isplate će biti redovne i u narednim mjesecima. Odluka prvog čovjeka “plavih” za svaki je respekt..

“Primili smo platu prije prvog aprila, a od predsjednika dobili poruku da ne treba da brinemo za finansije ni u budućnosti. Svi smo mirni sa te strane. Ovo mnogo znači za sve u klubu, svi živimo od fudbala, a ima i onih koji imaju porodice. Svjedoci smo da najbogatiji klubovi u doba korona virusa smanjuju budžete i najavljuju težak period, ali mi nemamo tih problema. Odluka predsjednika je za svaku pohvalu. U ovako osjetljivom trenutku za čovječanstvo, rasterećeni smo psihološki sa te strane”, rekao nam je trener Mladen Milinković.

Lopta je u Crnoj Gori stala sedmog. marta kada je kompletirano 23. kolo Telekom 1. CFL. Pred sljedeću rundu prvenstvo je prekinuto, a par dana kasnije ekipe su raspuštene. Od tada nije se mnogo promijenilo.

Igrači su dobili program za indivudalne treninge kod kuće, svi čekaju vijest o nastavku lige, a datuma nema. Doslovno ga je nemoguće predvidjeti…

“Igračimo šaljemo šta da rade, a to je tek toliko da ostanu aktivni. Najvažniji savjet je da uglavnom budu kod kuće, da se čuvaju od zaraze. Neki su nabavili sobna bicikla. Ipak, pauza je već velika. Tačno mjesec otkad se ne igra. I ako bi se nastavilo prvenstvo, potrebne su maltene nove pripreme”, ističe Milinković.

Iskusni stručnjak smatra da je najbolje da se označi kraj šampionata.

“Razumijem UEFA koja insistira da trajni prekid bude posljednji stadijum. Znamo svi koliki se novac okreće u najjačim ligama, ali igrači su odavno van pravih treninga i takmičarskog ritma. Svako pomjeranje kalendara uticalo bi i na sljedeću sezonu, a naredne godine treba da se igra Evropsko prvenstvo. Sada je teško pomisliti na fudbal, a kamoli nastaviti takmičenje. Veliki je rizik od povreda, a to nikome ne treba. Svijet vodi jednu drugu, mnogo važniju borbu. Borbu za život i zdravlje. Fudbal je u drugom planu. Lično, mislim da ne postoje uslovi da se nastave lige. Smatram da bi i kod nas trebalo proglasiti kraj prvenstva. Kakva god odluka bila, svi treba daje prihvatimo. Da li će se poništiti sezona ili vrednovati sadašnje stanje na tabeli možda više nije ni bitno. Svi želimo da se ovo što prije završi i krenemo u nove poduhvate. Neizvjesnost ne odgovara nikome. Naravno, ovo pričam u svoje ime”, naglašava kormilar Budućnosti koja ima 11 bodova prednosti na vrhu tabele i gotovo sigurno bi osvojila titulu da se igra do kraja.

Svi stranci, uključujući i trenera Milinkovića, ostali su u Podgorici nakon što je prekinuto prvenstvo.

“Poštujem preporuke. Uglavnom sam u stanu. Nijesam izlazio napolje nekoliko dana, ali danas moram u nabavku namirnica. Igrači koji nijesu iz Crne Gore su nedavno dobili odobrenje da mogu da se vrate kući ukoliko se steknu uslovi, budući da su granice zatvorene, nema letova. Vidjećemo šta će biti. Svi jedva čekamo bolja vremena”, zaključio je Milinković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve