Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vinisijus: Rasizam se nastavlja, a La Liga ne radi ništa

Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama i koje su prikupili španski mediji, mogu se čuti rasističke uvrede na stadionu Zorilja

Napadač Real Madrida, Vinisijus, ogorčen je postupanjem španske La Lige povodom rasističkih ispada na utakmicama tamošnjeg šampionata.

Brazilski reprezentativac kaže da je trpio uvrede na rasnoj osnovi na utakmici protiv Valjadolida, koju je kraljevski klub riješio u svoju korist sa 2:0.

“Rasisti nastavljaju da dolaze na stadione i gledaju uživo kako igra najbolji klub na svijetu, a La Liga i dalje ne radi ništa. Držaću glavu visoko i slaviću svoje pobjede i pobjede Real Madrida”, stoji u poruci Vinisijusa.

Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama i koje su prikupili španski mediji, mogu se čuti rasističke uvrede na stadionu Zorilja.

“Povodom događaja koji su se dogodili u petak, La Liga nastavlja da istražuje, i na video snimcima je otkrila rasističke uvrede od strane nekolicine ljudi, koje će biti predmet istrage, kao i u prethodnim slučajevima”, izjavio je portparol La Lige za AFP.

Početkom decembra, špansko pravosuđe je odbacilo istragu o rasističkim pjesmama koje su pojedini navijača Atletiko Madrida pjevali u septembru na Vinisijusov račun.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve