Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vimbldon: Nadal rutinski protiv Conge za četvrto kolo (VIDEO)

Nadal, treći nosilac na trećem Gren slemu sezone, protiv Conge je slavio sa 6:2, 6:3, 6:2, posle jednog sata i 48 minuta igre

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Vimbldona ubjedljivom pobjedom nad Žo-Vilfridom Congom iz Francuske u tri seta.

Foto: Wimbledon.com

Nadal, treći nosilac na trećem Gren slemu sezone, protiv Conge je slavio sa 6:2, 6:3, 6:2, posle jednog sata i 48 minuta igre.

Španca u borbi za četvrtfinale čeka susret sa pobjednikom meča između Britanca Dena Evansa i Žoaa Souze iz Portugala.

Drugi teniser svijeta je bio veliki favorit pred duel sa Congom, ali je malo ko mogao da pretpostavi da će biti toliko ubjedljiv.

Poslije izjednačenih gemova na samom početku meča, Nadal je stigao do brejka u četvrtom gemu, a potom je to ispratio servis gemom bez izgubljenog poena. Conga je uzvratio istom mjerom, ali je dva gema kasnije popustio pred prvom set loptom španskog tenisera, koji je prvi set riješio sa 6:2.

Prvi dio drugog seta obilježili su izuzetno sigurni servis gemovi, a sve se promijenilo u šestom, kada je Nadal brejknuo Congu. Španac je dva gema kasnije imao šansu da na servisu rivala završi set, ali se Conga odbranio, pa je Nadal propušteno tada nadoknadio gem kasnije.

Možda najubjedljivije izdanje Nadala viđeno je u trećem setu u kojem je posle 1:1 nanizao naredna četiri gema, uz dva brejka, a potom je na servisu Conge imao prve meč lopte. Propustio je sve tri, Francuz je osvojio taj gem, ali je drugi reket sveta rutinski priveo meč kraju nulom na svom servisu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve