Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vimbldon: Nadal lako protiv Souse za četvrtfinale

Španac je meč osmine finala završio sa sat i 45 minuta igre, pa će sedmi put igrati u karijeri igrati četvrtfinale Gren slema na travi. Do sada ne zna za poraz u toj fazi takmičenja u Londonu

Rafael Nadal plasirao se u 39. Gren slem četvrtfinale, pošto je u četvrtom kolu Vimbldona savladao Žoaa Sousu sa 6:2, 6:2, 6:2.

Foto: Wimbledon.com

Španac je meč osmine finala završio sa sat i 45 minuta igre, pa će sedmi put igrati u karijeri igrati četvrtfinale Gren slema na travi. Do sada ne zna za poraz u toj fazi takmičenja u Londonu.

Nadala nije sasvim služio servis, ali je bio sigurniji u razmjenama, izlazio je na mrežu kada je bilo potrebno pa je iskoristio šest od osam brejk prilika. Meč je završio sa 29 vinera i deset grešaka.

Meč je počeo vođstvom Nadala od 4:0. Jasno je već tada bilo da 69. teniser svijeta nema šta da traži u duelu sa trećim nosiocem. Ipak, uspio je Portugalac da se upiše na semafor do kraja prvog seta.

I drugi je počeo brejkom Nadala. Konstantno je napadao Španac, trudio se da što prije završi posao, pa je još jednom oduzeo servis rivalu za sigurno dobijen set.

Iako je Sousa uspio da dobije prvi gem trećeg seta, brzo je ispustio servis. Rafa je bio dominantniji u svakom segmentu, pa je uz nova dva brejka došao do pobjede.

Nadal u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Kveri – Sandgren.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve