Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

VIDEO Ko je ovaj dječak koji je 1998. godine trčao za Zidanovim autogramom?

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine mnogima je ostalo urezano u pamćenje. U prvom redu domaćinima, koji su u finalu prvenstva porazili reprezentaciju Brazila 3:0 i odnijeli naslov svjetskog prvaka. Ali i jednom se tada sedmogodišnjaku ostvario dječački san.

Francuska TV kuća W9 objavila je do sad neviđen snimak dječaka koji s loptom u naručju trči po autograme svojih idola Zidana, Tijeri Anrija i ostatka ekipe. Kada ga je novinar zaustavio i pitao da nabroji reprezentativce kojima zna imena, on ih je kao iz topa počeo nabrajati uz malu pomoć prijatelja.

Ovaj se sedmogodišnjak danas može pohvaliti zavidnom nogometnom karijerom, a riječ je o francuskom fubaleru sa španskom adresom Antoanu Grizmanu.

Kao dijete 1998. godine vjerovatno je i sanjao da bude kao Zidan, a nakon samo 12 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor za Real Sosiedad u vrijednosti od 35 miliona eura. Iste je godine dobio poziv francuske reprezentacije. U plavom je dresu nastupio 47 puta i postigao 18 golova.

Mnogi ga smatraju timskim igračem, a može igrati na različitim napadačkim pozicijama, bilo kao špic ili u sredini.

Nakon 180 nastupa u Real Sociedadu i datih 46 golova, 2014. godine odlazi u Atletiko Madrid uz otkup jednak početnoj klauzuli od oko 35 miliona eura. Grizman je u junu 2017. godine produžio ugovor sa Atletikom za koji je do sada upisao 118 nastupa i postigao  ukupno 62 pogotka.

izvor index.hr

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve