Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

VIDEO Belgija u dramatičnoj utakmici izbacila Brazil i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva

Vidjeli smo spektakularan meč u Kazanju u kojem je Brazil dominirao tokom većeg dijela meča, no Belgija je bila konkretnija i zasluženo je prošla među četiri najbolje ekipe svijeta.

Prvu veliku priliku propustio je Brazil u 7. minuti susreta kada se u gužvi nakon kornera lopta odbila od Silvino koljeno i pogodila stativu.

Brazil je nastavio sa napadima, a Belgija je u vođstvo stigla u 13. minuti. Chadli je ubacio loptu iz kornera, a nesretni Fernandinho je pogodio vlastitu mrežu za prednost Belgije.

Brazilci su nastavili sa opsadom gola Courtoisa, pokušavali su šutevima iz daljine, no većina ih je bila blokirana, a i ono što je išlo u okvir gola Courtois je sigurno branio.

Belgijanci su se orijentisali na kontranapade, a u 31. minuti su dočekali svoju šansu. Nakon kornera Brazila Lukaku je poveo kontru sa svoje polovine, pretrčao je 50 metara i asistirao De Bruyneu koji matira Alissona iskosa sa desne strane za 2:0.

Brazilci su nastavili sa napadima i u drugom poluvremenu. Prvu ozbiljniju situaciju pred Courtoisovm golom smo vidjeli u 55. minuti kada je Paulinho nakon sjajnog prodora izašao sa desne strane iskosa sam na Courtoisa, ali belgijski golman je uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Tri minute kasnije Brazilci su tražili penal. Jesus je pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Kompanyjem, arbitar Mažić je zatražio pomoć VAR-a, a na kraju je presudio da će biti samo gol-aut za Belgiju.

U 62. minuti nova kontra Belgije. Lukaku je dodao De Bruyneu koji sjajno pronalazi Hazarda, a kapiten Brelgije šutira iskosa sa lijeve strane tik pored stative.

Brazil je smanjio na 2:1 u 76. minuti. Coutinho je fenomenalno asistirao Renatu Augustu koji glavom matira Courtoisa i vraća svoju selekciju u utakmicu.

U 81. minuti ponovo je Coutinho asistirao Renatu Augustu, a on sa 16 metara neometan šutira, ali lopta odlazi tik pored gola.

Tri minute kasnije Neymar je odigrao odličnu povratnu loptu za Coutinha koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je to uradio veoma traljavo i lopta je otišla daleko pored gola.

Posljednju priliku Brazil je imao u 90+3. minuti kada je Neymar šutirao sa 20 metara, ali je Courtois čudesnom intervencijom spasio svoj gol i donio pobjedu svojoj reprezentaciji, odnosno plasman u polufinale gdje će igrati protiv Francuske.

Sjutra se igraju preostala dva četvrtfinalna para, a sastaju se Švedska – Engleska (16) i Rusija – Hrvatska (20).

izvor klix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve