Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vičeviću svi čestitali izbor u Kuću slavnih, samo Vaterpolo savez Crne Gore još nije

"Nemamo kapacitet da prepoznamo što nam je i kada činiti. Ja sam najoštriji kritičar već 10 godina. Govorio sam o problemima u vaterpolu iskreno i otvoreno u medijima i na forumima“

Proslavljeni crnogorski vaterpolista, naš najtrofejniji sportista Mirko Vičević ušao je na velika vrata u svjetsku Kuću slavnih.

Vičević, Foto: Skala radio

Veliko priznanje koje je moralo da se zasluži.

Zvonili su telefoni u porodici Vičević i danju i noću kada se saznalo za ovo prestižno priznanje. Nije na žalost zazvonio i onaj iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Vičević kaže da očekuje da ga pozovu i da mu čestitaju, jer je to potpuno prirodno i da ne želi da komentariše zbog čega nijesu to uradili do sada.

Podsjetićemo da će svečanost povodom prijema u Kuću slavnih za vodene sportove biti organizovana na Floridi, krajem aprila naredne godine, u Fort Loderdejlu.

Naš vrhunski sportista je podsjetio da su u Kuću slavnih, od starijih igrača koji su obilježili ovaj sport 60-ih i 70-ih godina ušli Ivo Trumbić, Mirko Sandić, Zoran Janković i Ćiro Kovačić, a od kasnije generacije tu je Milivoje Bebić, Aleksandar Šoštar, Igor Milanović i Perica Bukić.

To su, kaže Vičević, vrhunski igrači.

“Bilo ih je još mnogo, mnogo. Eto, sada se i meni, kao i njima koji se već tamo nalaze, ukazala ta velika čast da budem u društvu sa plejadom vrhunska svjetskih igrača”, kazao je Vičević za Skala radio.

Na pitanje kako cijeni situaciju u našem vaterpolo sportu i izjavu ministra sporta Nikole Janovića, takođe proslavljenog vaterpoliste i kapitena naše reprezentacije sa kojim smo nizali uspjehe, Vičević je kazao da se u potpunosti slaže sa onim što je on kazao.

„Stvari moraju da se poslože na drugačiji način i da pratimo razvoj sporta na svjetskom nivou. Mi smo u debelom zaostatku. Nemamo kapacitet da prepoznamo što nam je i kada činiti. Ja sam najoštriji kritičar već 10 godina. Govorio sam o problemima u vaterpolu iskreno i otvoreno u medijima i na forumima“, kazao je Vičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve