Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vešović u idealnom timu decenije: Duplu krunu u Rijeci pamtiću do kraja života

Veliki pečat najvećem uspjehu u istoriji tima sa Kantride u trofejnoj sali ima još četiri Kupa i jedan Superkup Hrvatske dao je naš reprezentativni as Marko Vešović. Za Riječane je igrao od septembra 2014. do januara 2018, upisao je 118 nastupa i postigao 12 golova, a za navijače nije bilo dileme: Vešo je proglašen za najbolje desno krilo kluba u protekloj deceniji

Rijeka je kroz istoriju dala velike igrače Hrvatskoj i Jugoslaviji, dvije godine zaredom je osvajala Kup maršala Tita (1978, 1979), igrala je četvrtfinale Kupa pobjednika Kupova 1979/80, ali kada god se budu otvarali almanasi kluba uvijek će zlatnom crtom biti podvučena sezona 2016/17 sezona duple krune.

Vojvoda i Vešović, Foto: Sportingpedia.com

Veliki pečat najvećem uspjehu u istoriji tima sa Kantride u trofejnoj sali ima još četiri Kupa i jedan Superkup Hrvatske dao je naš reprezentativni as Marko Vešović.

Za Riječane je igrao od septembra 2014. do januara 2018, upisao je 118 nastupa i postigao 12 golova, a za navijače nije bilo dileme: Vešo je proglašen za najbolje desno krilo kluba u protekloj deceniji.

“Lijepo se osjećam zbog toga, presrećan sam i preponosan. Iskreno, to je veliko dostignuće za mene, prija mi što me ljudi tamo cijene i poštuju. Neizmjerno sam im zahvalan na tome”, rekao je za Dnevne novine 28-godišnji Podgoričanin iz poljske Varšave.

A koliko Armada cijeni Crnogorca čiji je pokojni otac Rade Vešović takođe igrao za Rijeku, vidjelo se prilikom glasanja za najbolji tim decenije u izboru je glasalo 3.148 navijača, a Vešović je dobio 71,9 odsto glasova.

“Volim Rijeku kao grad i klub, volim navijače, a očigledno i oni mene. Imamo uzajamno poštovanje i ljubav. To je baš jedan lijep odnos i srećan sam zbog toga. Dao sam mnogo klubu, svi zajedno smo slavili te istorijske trofeje i ta dupla kruna i te godine u Rijeci će mi biti urezani u pamćenje do kraja života”, jasan je aktuelni igrač Legije, te nekadašnji prvotimac Budućnosti, Crvene zvezde i Torina.

Rijeka je tih godina pod preciznim Slovencem Matjažom Kekom igrala prelijep fudbal, Vešo je u tom period najviše napredovao taktički, a vrhunac je bila ta dupla kruna.

“Čujem se često sa saigračima iz tih godina, posebno iz te istorijske sezone, imamo grupu na “whatsapp-u koja se zove zauvijek prvaci. Naravno, najviše se čujem sa kumom Stefanom Ristovskim sa kojim sa igrao po desnoj strani, a koji je sada u Sportingu. Mislim da smo svi napravili prijateljstvo za cijeli život’.

Ali nisu samo igrači dali doprinos rezultatima Rijeke, već i navijači! Zajedno su prekinuli dominaciju Dinama iz Zagreba…

“Imam kontakte sa pojedinim momcima iz Armade, jer smo stvarno svi bili u tome do kraja. Nismo se dijelili na igrače i navijače, svi smo biti jedan tim. Tako se namjestilo, zato smo i uspjeli da dođemo do velikog rezultata”, jasan je momak koji je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 30 utakmica i postigao dva gola.

Iz Rijeke je prije nešto više od dvije godine pojačao varšavsku Legiju sa kojom je 2018. osvojio titulu, a u aktuelnoj sezoni je jurišao ka duploj kruni. Ali, ispriječila se korona. Bivši đak Budućnost je sa porodicom u izolaciji u Varšavi i čeka bolje dane.

“Mjesec dana je prošlo, a mjere su produžene na dvije nedjelje. Nije teško, jer se čovjek na sve navikne, ali isto tako jedva čekamo da sve prođe. Treniram kući, svakodnevno dobijamo treninge od trenera iz kluba”, govori Marko Vešović, koji poručuje da situacija u Poljskoj nije previše teška (5.955 slučajeva), ali:

“Ne smije da se izlazi napolje, ne smije da se trči. Nije policijski čas, ali policija je nekoliko puta tjerala igrače koje je vidjela da trče po parkovima. To je zatvoreno. Situacija nije loša, Poljska nema mnogo slučajeva s obzirom da je zemlja velika, a mislim da se polako sve smiruje. Međutim, dok se ne vratimo na teren i u normalnost, svima će biti teško. Što smo duže zatvoreni, sve je teže i teže”, podvukao je Vešović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve