Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Velšani razbijeni u Amsterdamu: Danska prvi četvrtfinalista EURO-a

Danska će u četvrtini finala igrati sa boljim iz meča Holandija - Češka

U prvom meču osmine finala u Amsterdamu snage su odmjerili selekcije Velsa i Danske, a Danci su slavili sa 0:4.

Počelo je borbeno s obje strane, a Velšani prijete u 12. minuti, lopta nakon dobrog udarca Balea odlazi pored gola. Bude se i Danci u 17. minuti. Lijepa akcija, ali golman Vard je bio siguran.

Dolberg je zaprijetio golu Velsa u 23. minuti, uzvraćaju Velšani u 25. minuti, ostalo je 0:0.

Igrala se 27. minuta kada smo vidjeli golčinu u Amsterdamu. Dolberg je sjajno šutirao sa 20 metara i fenomenalno zatresao mrežu Velsa za 1:0.

Nakon gola Danske igra se još više rasplamsala, bilo je prilika pred oba gola, ali odbrane su bile sigurne. Izdvaja se još jedna odlična odbrana golmana Varda u 42. minuti, nakon jedne gužve u šesnaestercu Velšana.

Danci na najbolji mogući način otvaraju drugo poluvrijeme.

Wiliams je loše ispucao jednu loptu koja dolazi do Kaspera Dolberga koji postiže svoj drugi gol u 48.minuti za vođstvo Danske od 0:2.

Velšani se nisu predavali. U 55. minuti pokušaje Balea, odbrana Danske blokira njegovo udarac, a u 66. minuti zaustavljaju i pokušaj Vilsona.

Danska je odigrala još jednu lijepu akciju u 72. minuti, međutim odbrana Velsa je sada bila sigurna za razliku od 48. minute.

Do kraja meča bilo je još nekoliko prilika pred oba gola. Izdvajaju se pokušaji Wilsona i Kornelijusa. Za 0:3 pogađa Maele u 89. minuti utakmice, a u 93. minuti končanih 0:4 postavlja Brajtvajt.

Danska će u četvrtini finala igrati sa boljim iz meča Holandija – Češka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve