Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Veliko priznanje: Triatlon savez Crne Gore dio Svjetske triatlon federacije

Osnivačka skupština Triatlon saveza Crne Gore održana je 16. septembra 2021. godine na Cetinju, kada su usvojeni osnovni dokumenti i izabrano rukovodstvo. Dana 14. oktobra 2021. godine Savez je dobio rješenje o upisu u registar Uprave za sport i mlade, a svega 10 dana kasnije, 24. oktobra 2021. godine postao član Svjetske triatlon federacije

Na kongresu Svjetske triatlon federacije, Triatlon savez Crne Gore postao je punopravni član ove organizacije, sa čak 73 od 74 glasa.

Osnivačka skupština Triatlon saveza Crne Gore održana je 16. septembra 2021. godine na Cetinju, kada su usvojeni osnovni dokumenti i izabrano rukovodstvo. Dana 14. oktobra 2021. godine Savez je dobio rješenje o upisu u registar Uprave za sport i mlade, a svega 10 dana kasnije, 24. oktobra 2021. godine postao član Svjetske triatlon federacije.

– Ovako brz prijem u Svjetski triatlon federaciju predstavlja veliki uspjeh Triatlon saveza Crne Gore, a za sve nas koji kroz ovaj sport stalno pomjeramo granice ostvarenje jednog sna i snažan podsticaj da to nastavimo, ali sada i kroz evropska i međunarodna takmičenjima da na pravi način predstavljamo Crnu Goru. Takođe, ovo nam otvara ogromne mogućnosti u edukaciji trenera, delegata i sudija po međunarodnim standardima, a nadamo se u brzoj perspektivi i učešću naših sudija i delegata na takmičenjima, izjavio je Vedran Roćenović, predsjednik Triatlon saveza Crne Gore.

– Triatlon savez Crne Gore iskazuje zahvalnost nadležnima institucijama u Crnoj Gori, Upravi za sport i Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), za podršku u naporima Saveza da kompletira potrebnu dokumentaciju za prijem u ovu međunarodnu organizaciju.

Triatlon kao sport je prisutan u Crnoj Gori već deceniju, sa tendencijom dinamičkog rasta, a klubovi su samo u posljednja dva mjeseca organizovali niz uspješnih takmičenja u Perastu, Kotoru, Budvi i na Žabljaku, dok crnogorski takmičari bilježe već zapažene individualne rezultate na različitim takmičenjima, saopšteno je iz ove organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve