Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Veliko priznanje: Dabanović u prvoj kategoriji UEFA sudija

Komitet za suđenje UEFA-e napravio je rekategorizaciju sudija za predstojeću sezonu, pa će naš najbolje plasirani internacionalac od početka sezone biti u prvoj grupi najboljih evropskih sudij

Veliko priznanje za dosadašnji učinak našeg internacionalca… Internacionalni sudija sa jedinstvene liste sudija FSCG Nikola Dabanović promovisan je u sudiju prve kategorije na listi Evropske fudbalske asoscijacije (UEFA).

Foto: Fscg.me

Komitet za suđenje UEFA-e napravio je rekategorizaciju sudija za predstojeću sezonu, pa će naš najbolje plasirani internacionalac od početka sezone biti u prvoj grupi najboljih evropskih sudija.

Dabanović je od 2009. do 2011. godine bio sudija četvrte kategorije, da bi naredne četiri godine proveo u trećoj grupi sudija. Od 2016. godine je bio u drugoj grupi sudija, dok je ove godine dobio zasluženo i veliko priznanje za dosadašnji trud i rad, pa će biti dio prve grupe najboljih evropskih sudija.

Naš internacionalac je do sada imao priliku da sudi mečeve grupne faze Lige Evrope kao i mečeve kvalifikacija za Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Kao član prve kategorije sudija UEFA-e Dabanović će u narednom periodu biti u krugu sudija za dijeljenje pravde na mečevima grupne faze Lige šampiona.

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve