Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Veliko priznanje: Anri i Širer ušli u Kuću slavnih Premijer lige

Širer je i dalje rekorder po broju golova u najjačem engleskom društvu (260), a do tog učinka došao je nastupivši na 441 utakmici u dresu Blekburna, a zatim i Njukasla. Anri je briljirao u Arsenalu sa kojim je osvojio dvije titule, a za osam sezona koliko je nastupao u londonskom klubu odigrao je 258 utakmica i postigao 175 golova

Čuveni napadači Alan Širer i Tijeri Anri ”uselili” su se u Kuću slavnih Premijer lige.

Širer je i dalje rekorder po broju golova u najjačem engleskom društvu (260), a do tog učinka došao je nastupivši na 441 utakmici u dresu Blekburna, a zatim i Njukasla.

– Sve što sam ikada želio je da budem profesionalni fudbaler. San mi je bio da osvajam trofeje i postignem gol na Sent Džejms Parku, da obučem crno-bijeli dres sa brojem devet. Uživao sam u svakom minutu svoje karijere, rekao je Širer.

Anri je briljirao u Arsenalu sa kojim je osvojio dvije titule, a za osam sezona koliko je nastupao u londonskom klubu odigrao je 258 utakmica i postigao 175 golova.

– Biti primljen zajedno sa Alanom Širerom u Kuću slavnih je ogromna čast i više nego poseban osjećaj. Kada sam bio mlad samo sam želio da dobijem zlatnu kopačku, a sada govorimo o Kući slavnih. Tokom svoje karijere želio sam da budem vrijedan na terenu, da navijači vide da se trudim i da mi je stalo. Da ste me na početku karijere pitali o ulaska u Kuću slavnih pomislio bih da se šalite sa mnom, rekao je Anri.

Kuća slavnih najveća je pojedinačna počast koju istaknutim igračima dodeljuje Premijer liga. Da bi postali kandidati za Kuću slavnih, igrači moraju da budu penzionisani do 1. avgusta 2020. godine.

Šireru i Anriju od večeras će društvo praviti još šestorica igrača,  koji će za vrijeme emisije na Skaj sportu biti izabrani glasovima navijača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve