Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Veliko interesovanje: Konte umjesto Kovača u Bajernu, preskup za Inter i Romu

U slučaju realizacije dogovora sa Bavarcima, Italijan bi nasledio Nika Kovača, koji je ugovorom za Bajern vezan do 2021. godine

Minhenski Bajern sprema ponudu za trenera Antonija Kontea, izvestio je list „Korijere delo Sport“.

Foto: Skysports.com

Za Kontea su, pored aktuelnog njemačkog šampiona, zainteresovani i Inter i Roma, ali ono što timovima Serije A predstavlja problem su zahtevi čuvenog trenera kada je plata u pitanju.

U slučaju realizacije dogovora sa Bavarcima, Italijan bi nasledio Nika Kovača, koji je ugovorom za Bajern vezan do 2021. godine.

„Tim se nalazi u fazi transformacije. Jasno je da mora da se ima strpljenja“, istakao je nedavno predsjednik Uli Henes, tom prilikom pohvalivši Kovača i način na koji je ekipu izvukao iz krize s početka sezone.

Karl-Hajnc Rumenige, sa druge strane, hrvatskom stručnjaku nije želeo da dâ garanciju kada je naredna sezona u pitanju.

47-godišnjak ima šansu da tekuću sezonu završi duplom krunom, budući da je za Bavarce takmičenje u Ligi šampiona završeno u osmini finala posle poraza od Liverpula.

Predstavnik portala „Transfermarkt“ za Italiju Jatin Ditl kaže sljedeće o potencijalnoj saranji italijanskog stručnaka i bavarskog velikana:

„Konte želi da ode u jak klub, sa kojim može da osvoji titule, a to je sa Bajernom moguće. Sa Interom i Romom bi mu bile potrebne godine jer je Juventus dominantan. Osim toga, on zahtjeva 10 miliona neto zarade godišnje. Inter Lučijana Spaletija trenutno plaća oko 4,5 miiona, dok Euzebio di Frančesko u Romi zarađuje 3 miliona godišnje“, istakao je Ditl.

Najplaćeniji trener Serije A je Masimilijano Alegri, koji u ekipi Juventusa inkasira oko 7,5 miliona neto godišnje.

Konte, kojeg je Čelsi otpustio 2018, po odlasku iz Londona dobio je otpremninu u iznosu od 10 miliona, a Bavarci su Gvardiolu od 2013. do 2016. plaćali otprilike toliko.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve