Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Veliki skandal: Namjestili sve mečeve na Mundijalu

Prema Kančeljskisovim tvrdnjama selekcija Rusije je na pomenutom šampionatu, čiji je bila i organizator, namjestila sve utakmice i na taj način stigla do četvrtfinala gdje je poražena od kasnijeg vicešampiona – Hrvatske

Bivši fudbalski reprezentativac SSSR-a, Andrej Kančeljskis, podigao je veliku prašinu izjavom o namještanju mečeva tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Prema Kančeljskisovim tvrdnjama selekcija Rusije je na pomenutom šampionatu, čiji je bila i organizator, namjestila sve utakmice i na taj način stigla do četvrtfinala gdje je poražena od kasnijeg vicešampiona – Hrvatske.

Istinitost njegovih tvrdnji biće provjerena u istražnom postupku koji bi uskoro trebao da bude pokrenut, a poznati fudbaler je u razgovoru za “Meč TV” još jednom udario na Stanislava Čerčesova sa kojim je godinama u lošim odnosima, a koji je 2018. predvodio Zbornaja komandu.

“Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu prim. aut.) smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Južna Koreja i Japan 2002. godine, koji su ‘ubili’ Italijane sudijskim odlukama”, poručio je Kančeljskis.

Zatim se osvrnuo na sporne utakmice i izdvojio činjenice koje su ga začudile.

“Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španije, koji su igrali neobjašnjivo loše. Bila je to vrlo čudna utakmica i vjerujte, prava istina o njoj tek će se saznati”, kazao je Kančeljskis i potom dodao da postoje dokazi koje govore da su ishodi mečeva unaprijed dogovoreni:

“Jeste li se ikad zapitali zašto je selektor Španije idući dan dobio otkaz? Mislite li da je kralj Španije dolazio bezveze? Vjerujte mi, bio je to poseban dogovor. Španci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao fudbal, valjda razumijem šta to znači”, rekao je Kančeljskis.

Rusija je bila bolja od Španije u osmini finala nakon boljeg izvođenja jedanaestreraca, a tokom 120 igre rezultat je glasio 1.1.

Crvenu furiju je na ovom šampionatu predvodio legendarni Fernando Jero, koji se nenadano našao u ulozi selektora nakon što je Đulen Lopetegi otpušten zbog potpisa za Real Madrid uoči samog Mundijala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve