Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Velike promjene u Kataru uoči SP

Najveće promjene odnose se na alkohol – s obzirom da je Katar tradicionalna muslimanska zemlja, dosad su građani koji su bili pod uticajem alkohola na javnim mjestima završavali u zatvoru

Šef organizacije Svjetskog prvenstva u fudbalu Naser Al Kater najavio je velike promjene u Kataru uoči i tokom takmičenja.

Najveće promjene odnose se na alkohol – s obzirom da je Katar tradicionalna muslimanska zemlja, dosad su građani koji su bili pod uticajem alkohola na javnim mjestima završavali u zatvoru.

To će se promijeniti kad krene Svjetsko prvenstvo – Katarani će napraviti “zone trežnjenja”, u koje će ići navijači koji su previše popili, kako bi se otrijeznili i bezbjedno vratili u smještaj.

Te zone će se sastojati od šatora, rekao je Al Kater za engleski “Skaj njuz”, a alkoholizovane osobe će tamo biti osigurane kako ne bi naudile sebi ili drugima.

Velike promjene biće uvedene i u odnosu prema homoseksualnim osobama.

Iako je Katar vrlo konzervativna zemlja što se tiče prava seksualnih manjina, Al Kater je rekao da će dozvoliti homoseksualnim parovima da se drže za ruke u javnosti te ih neće zbog toga kažnjavati.

“Sve što tražimo je da naši gosti poštuju kulturu. Na kraju krajeva, dok god ne naude ljudima oko sebe, dok ne uništavaju javno dobro i dok se god ponašaju nenasilno, svi su dobrodošli u našu zemlju i nemaju se za šta brinuti”, zaključio je šef organizacije Svjetskog prvenstva.

Mundijal počinje 20. novembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve