Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Velika pobjeda u Nikšiću: Dečić prvi put u Evropi

Što je najvažnije – Tuzani su prvi put u klupskoj istoriji osigurali mjesto u Evropi, budući da u prvenstvu ne mogu biti slabije plasirani od četvrte pozicije, a u finalu Kupa igraju protiv ''plavih'' koji su davno odbranili titulu

Derbi kola donio je rotaciju na drugom i trećem mjestu – nakon velike pobjede kraj Bistrice, Dečić je preskočio Sutjesku od koje sada ima dva boda više, a ispred sebe samo Budućnost koja je na ”plus 25”.

Što je najvažnije – Tuzani su prvi put u klupskoj istoriji osigurali mjesto u Evropi, budući da u prvenstvu ne mogu biti slabije plasirani od četvrte pozicije, a u finalu Kupa igraju protiv ”plavih” koji su davno odbranili titulu.

– Ovo je pobjeda koja nas čini ponosnim i srećnim. Momcima svaka čast. Uspjeli su da slave nakon velikog emotivnog pražnjena u Kupu. Bilo je teško ostvariti ovakav rezultat protiv ovakvog rivala, ali još jednom smo pokazali kvalitet i karakter, rekao je Hasim Đoković, pomoćni trener Tuzana.

Sutjeska će, takođe, u Evropu bez obzira na poraz.

– Definitvno je obezbjeđen izlazak na međunarodnu scenu, ali bi bilo ljepše da smo slavili. Bilo je ovo dobra utakmica. Kada je trebalo da prelomimo meč, mi smo napravili nekoliko grešaka i isti je otišao na drugu stranu, poručio je trener Nikšićana, Miljan Radović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve