Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Velika pobjeda Junajteda protiv Juventusa, petarda Reala protiv Viktorije, Siti razbio Šahtar

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 4. kolo Lige prvaka, a u derbiju kola Mančester junajted je u Torinu velikim preokretom savladao Juventus rezultatom 2:1 u okviru grupe H.

foto avaz.ba

Već od prve minute oba tima zaigrala su ofanzivno. U 5. minuti Kristijano Ronaldo (Cristiano) je pokušao iz dobre situacije, ali njegov udarac je bilo blokiran i lopta je otišla u korner. Pet minuta kasnije pokušao je i Aleks Sandro (Alex), no i njegov udarac od bloka je završio u korneru. U nastavku se igralo tvrdo, uz solidan broj faulova. “Stara dama” je imala veći posjed lopte, ali nije napravila niti jednu pravu priliku u prvih dvadesetak minuta.

U 29. minuti Matić je poslao loptu iza leđa Juventusove obrane, a tamo je bio Aleksis Sančez (Alexis Sanchez), no lopta je ipak malo prejaka i Čileanac je nije uspio zahvatiti. U 34. minuti Kuardado (Cuadrado) je poslao niski udarac iskosa s desne strane, lopta je na putu do gola pogodila Matića koji ju je skrenuo prema golo, no De Hea (De Gea) je sjajno reagirao i odbranio. Minutu kasnije, Ronaldo je ubacio za Kediru (Khedira) koji je bio potpuno sam usred šesnaesterca, ali je šutirao iz okreta i pogodio stativu. Do kraja prvog poluvremena, Juventus je bio konkretniji međutim na odmor se otišlo bez golova.

I u drugom poluvremenu igralo se veoma dobro. U 49. minuti Entoni Marsijal (Anthony Martial) je šutiao s ruba kaznenog prostora, no lopta je otišla pored desne stative. Odmah nakon toga Juve je uzvratio, Dibala (Dybala) je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je “Crvene đavole” spasila prečka. Juventus je do vodstva došao u 65. minuti meča kada je Pjanić  poslao savršenu loptu preko Junajtedove odbrane, a Ronaldo je u trku, iz prve zatresao mrežu svog bivšeg kluba za 1:0. I nakon gola, “Stara dama” je nastavila s pritiskom. U 68. mnuti Pjanić je šutirao s 15-ak metara, ali mu je De Hea odbranio. Pet minuta kasnije, ponovo se Pjanić našao u prilici, ali je s tri metra šutirao pored gola. U 74. minuti Kuadrado je nakon akcije s Ronaldom sam na 11 metara od gola,  pucao preko gola iz čiste prilike. Pet minuta kasnije pokušao je Rašford (Rashford) koji je  pucao s ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao 20-ak centimetara pokraj stative. Junajted je do izjednačenja došao u 85. minuti kada je Huan Mata (Juan) savršeno pogodio mrežu “Stare dame” iz slobodnog udarca. Do potpunog preokreta i velike pobjede Junajted je došao zahvaljujući autogolu Aleksa Sandra (Alex) iz 90. minute meča.

U grupi E Bajern je u Minhenu savladao grčki AEK 2:0. Oba gola za “Bavarce” postigao je Robert Levandovski (Lewandowski) u 31. iz penala i 71. minuti utakmice

U istoj grupi Benfika i Ajaks su remizirali odigravši 1:1. Benfika je povela golom Jonasa iz 29. minute, konačan rezultat postavio je Dušan Tadić u 61. minuti meča.

Mančester siti je uvjerljivo savladao Šahtar u okviru grupe F rezultatom 6:0. Strijelci za “Građane” bili su David Silva u 14., Sterling (Raheem Sterling) u 49., Mahrez (Riyad) u 85., uz het-trik Gabrijela Žezusa (Gabriel Jesus) koji je pogađao s bijele tačke u 24. i 72. minuti, i u 92. minuti iz igre.

U drugoj utakmici ove grupe Lion i  Hofenhajm podijelili su bodove odigravši 2:2. Strijelci za francuski tim bili su Nabil Fekir u 20. i Tanguj Ndombele (Tanguy) u 28. minuti. Golove za Hofenhajm postigli sue Andrej Kramarić u 65. i  Pavel Kaderabek 92. minuti.   Od 51. minute Hofenhajm je igrao s igračem manje pošto je drugi žuti dobio Nuhu Kasim.

U grupi G aktuelni evropski prvaci Real Madrid je u Plzenu je visoko porazio Viktoriju 5:0. Karim Benzema u 21. i 37., Kazemiro (Casemiro) u 23.,  Bejl (Bale) u 40. i Toni Kros (Kroos) u 67. minuti bili su strijelci za uvjrljiv trijumf “Kraljeva”.

izvor avaz.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve