Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Veleslalom: Vorli slavila u Kronplacu, zakuvala se borba za Kristalni globus

Trijumf je ostvarila iskusna Tesa Vorli iz Francuske s vremenom 2:11.38 nakon dvije vožnje. Drugo mjesto je pripalo Lari Gut-Behrami iz Švajcarske (2:11.65), a trećeplasirana je bila domaća skijašica Marta Basino (2:12.11)

Najbolje skijašice svijeta vozile su trku veleslaloma u italijanskom Kronplacu u okviru Svjetskog kupa. Trka je ponudila dosta uzbuđenja.

Trijumf je ostvarila iskusna Tesa Vorli iz Francuske s vremenom 2:11.38 nakon dvije vožnje.

Drugo mjesto je pripalo Lari Gut-Behrami iz Švajcarske (2:11.65), a trećeplasirana je bila domaća skijašica Marta Basino (2:12.11).

Tragičarka dana je Švajcarka Mišel Gisin. Bila je vodeća nakon prve vožnje, imala je vodeća prolazna vremena u drugoj, ali četiri kapije prije cilja pravi grešku i završava na šestoj poziciji.

Lošu drugu vožnju imala je i Mikaela Šifrin, koja je nakon drugog mjesta u prvoj vožnji na kraju završila na četvrtom mjestu.

Odlična je bila Meta Hrovat iz Slovenije, osvojivši peto mjesto.

Među deset najboljih ušle su Gođia, Brinjone, Robinson i Hektor. Rezultat karijere ostvarila je Poljakinja, Marina Gasjenica-Daniel, koja je zauzela 11. mjesto, nakon 24. pozicije u prvoj vožnji. Petra Vlhova je odskijala najlošiji veleslalom sezone i završila na 12. mjestu.

Današnja trka je dosta zakuvala borbu za Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu. Petra Vlhova je ostala lider sa 883 boda, ali Gisin, Gut-Behrami i Basino su istopile prednost. Gisin ima 783, Gut-Behrami 747, a Bssino 715 osvojenih bodova.

U konkurenciji veleslalomašica Basino je ostala lider sa 460 bodova, Vorli je druga sa 336, a Gisin trećeplasirana sa 312. Do kraja sezone ostale su još dvije veleslalomske trke u Jasni i Lenzerhejdeu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve