Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

“Vatreni ” za istoriju, “trikolori” priželjkuju da se ponovi ‘98!

Posljednjeg dana Mundijala u Rusiji igra se finalni meč za “zlatnu boginju” između selekcija Francuske i Hrvatske.

FRANCUSKA – HRVATSKA (17 sati)

“Trikolori” i “Vatreni” igraju najvažniji fudbalski meč na svijetu – finale Mundijala u Moskvi. Dvije ekipe su pokazale najviše u prethodnih 30 dana, sasvim zasluženo su u velikom finalu, ali mjesta na pobjedničkom postolju može biti – samo za jednog.

I prije polufinalnih mečeva Francuzi su važili za najveće favorite za osvajanje “boginje”, koliko zbog tima koji s klupe predvodi bivši francuski reprezentativac, Didije Dešan, toliko i zbog činjenice da nijesu tako davno bili na krovu svijeta – prije tačno 20 godina!

I baš na tom šampionatu, održanom upravo u Francuskoj, dvije selekcije su odigrale najvažniji međusobni duel – Francuska je u polufinalu trijumfovala sa 2:1, da bi nakon toga u finalu preko Brazila došla do titule svjetskog kupa.

Hrvatska već godinama ima odličnu ekipu, za koju mnogi smatraju da zaslužuje sam evropski i svjetski vrh, ali tek na Mundijalu u Rusiji su Modrić, Mandžukić, Rakitić i ekipa sazreli za najviše domete.

Na drugoj strani su velike zvijezde poput Grizmana, Pogbe, Mbapea… Mlada ekipa, ali već sa dovoljno iskustva u velikim evropskim klubovima, koja je i fizički i psihički spremna za trijumf, nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva, prije dvije godine.

Francuska je do finala stigla kao pobjednik Grupe C, pa preko Argentine, Urugvaja i Belgije, dok je Hrvatska bila najbolja u Grupi D, a kasnije su redom padale Danska, Rusija i Engleska, doduše nakon produžetaka ili penal serije.

Vjerovatno će važan faktor u finalu biti i ta fizička sprema obje ekipe, a nije mala stvar ni to što su Hrvati u posljednja tri meča igrali produžetke – dva puta prošli dalje nakon penal ruleta.

Finalni okršaj igra se na stadionu “Lužnjiki” u Moskvi, od 17 sati.

izvor portalanalitika.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve