Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vaterpolo: Splićani preko Novljana do F4, Jug bolji od Primorca

Odigrana su dva meča na turnirima Regionalne lige u Zagrebu i Kragujevcu, a u jednom od derbija, u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, Jadran iz Splita je pobijedio Jadran iz Herceg Novog za mjesto na finalnom turniru sa 11:6. U Kragujevcu, Jug je slavio protiv Primorca iz Kotora sa 12:9

Odigrana su dva meča na turnirima Regionalne lige u Zagrebu i Kragujevcu, a u jednom od derbija, u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, Jadran iz Splita je pobijedio Jadran iz Herceg Novog za mjesto na finalnom turniru sa 11:6. U Kragujevcu, Jug je slavio protiv Primorca iz Kotora sa 12:9.

Splićani su protiv Novljana odigrali bolje od prvog do posljednjeg minuta. Bilo je evidentno da u ovom trenutku imaju daleko iskusniju i objektivno bolju ekipu, koja je uspjela da opravda ulogu favorita – 11:6 (4:1, 2:1, 2:2, 3:2).

Golove za Jadran iz Splita, postigli su: Jerko Marinić Kragić i Luka Bukić po tri, Marin Delić dva, Antonio Dužević, Konstantin Harkov i Marino Čagalj po jedan. Golove za Jadran iz Herceg Novog, postigli su: Dumitrije Obradović, Danilo Radović, Jake Muskat, Matej Čaraj i Marko Petković.

Jug je na turniru u Kragujevcu slavio protiv Primorca iz Kotora sa 12:9 (1:1, 3:2, 5:3, 3:3). Golove za Jug, postigli su: Aleksandros Papanastasiju pet, Loren Fatović i Konstantinos Kakaris po dva, Hrvoje Benić, Maro Joković i Luka Stahor po jedan. Golove za Primorac, postigli su: Marko Gopčević tri, Vuk Drašković, Aljoša Mačić, Uglješa Vukasović, Marko Mršić, Đorđije Stanojević, Dušan Matković po jedan.

Tabela: Jug 27, Jadran Split 25, Novi Beograd 22, Radnički 21, Jadran Herceg Novi 19, Crvena zvezda 15, Partizan 12, Mladost 11, Primorac 10, Šabac devet, Solaris sedam, Mornar jedan, Budva je bez bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve