Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vaterpolo: Ajkule počele pripreme za OI

Nakon bronze na Evropskom prvenstvu 2020. godine, izborenog plasmana na finalni turnir Svjetske lige u januaru ove godine, te fenomenalno odrađenih kvalifikacija za Olimpijske igre u Roterdamu, ''ajkule'' se u potpunosti okreću najvažnijem događaju

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas zvanično počinje pripreme za Olimpijske igre koje će se održati od 23. jula do osmog avgusta.

Nakon bronze na Evropskom prvenstvu 2020. godine, izborenog plasmana na finalni turnir Svjetske lige u januaru ove godine, te fenomenalno odrađenih kvalifikacija za Olimpijske igre u Roterdamu, ”ajkule” se u potpunosti okreću najvažnijem događaju.

Igrači će se postepeno priključivati pripremama, nakon obaveza u svojim klubovima i nakon finalnog turnira Lige šampiona koji se igra u Beogradu od trećeg do petog juna (pet reprezentativaca učestvovaće na fajnl-ejtu).

Selektor Vladimir Gojković se odlučio za sljedeće igrače: Dejan lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Miroslav Perković, Slaven Kandić, Dušan Matković, Vlado Popadić, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Uroš Vučurović, Alen Isljamović, Vasilije Radović i Marko Mršić.

Igrači na širem spisku koji će participirati određeni period priprema, u odnosu na potrebe treninga su: Nenad Dragović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Marinković, Jovan Vujović, Nikola Ivanović i Ilija Radović.

– Počeli smo danas zvanično pripreme za ljeto koje je ispred nas. Sve je precizirano do samog odlaska za Tokio na Olimpijske igre. Ove sedmice krećemo sa jednim manjim brojem igrača iz domaćih klubova, koji su ranije završili sa klupskim obavezama. Krajem ove sedmice i početkom sljedeće će se priključiti ostali igrači iz domaćih klubova koji su bili učesnici finalne serije, kao i dio igrača iz inostranstva koji je završio obaveze u svojim klubovima. Nadam se da ćemo sprovesti kompletan rad i program i da ćemo imati uspješno ljeto, poručio je Gojković.

Reprezentacija će trenirati na Škveru u Herceg Novom, a zajedničke pripreme odradićemo sa SAD od 24. maja do petog juna, kao i sa Francuskom od sedmog do 12. juna. Od 19. do 23. juna ”ajkule” će trenirati sa selekcijom Italije u Rimu, a 24. juna putuje za Tbuilisi gdje će učestvovati na Finalnom turniru Svjetske lige od 26. juna do prvog jula. Po dolasku u Crnu Goru, do puta za Japan, naša reprezentacija treniraće na bazenima u Nikšiću i Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve