Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vaterpolisti Novog Beograda finalisti Lige šampiona

Novi Beograd se u finale plasirao nakon boljeg izvođenja peteraca.

Vaterpolisti Novog Beograda uspjeli su poslije velike borbe, triler završnice i petaraca da pobijede Barselonetu u polufinalu sa 12:10, u regularnom toku bilo je 8:8 (1:1, 2:4, 4:1, 2:1 – 4:2), pa će se kao i prošle sezone, na svom bazenu boriti za titulu klupskog prvaka Evrope.

Golove za Novi Beograd postigli su Duško Pijetlović dva, Strahinja Rašović, Alvaro Granados, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopulos, Dimitrios Skumpakis, dok su strijelci za Barselonetu bili Alberto Munariz tri, Felipe Perone i Mark Larumbe po dva, naš reprezentativac Dušan Matković jedan.

Novi Beograd je dobro počeo meč, Vlahopulos je pogodio za 1:0, a zatim su izabranici naišli na zid sa jedne, defanzivne strane, odnosno na sjajna rešenja Barselonete u napadu.  Golovi su se nizali kao na traci – Larumbe,  Perone, Munariz, Matković za velikih 4:1.

Nalet šampiona Španije uspio je da zaustavi Strahinja Rašović – 2:4. Već u sljedećem napadu Alberto Munariz je realizovao peterac, a nadu Novom Beogradu vratio je  Skumpakis – 3:5.

Početkom trećeg kvartala Pjetlović je pogodio za 4:5, a nedugo zatim projektil u mrežu Barselonete prosledio je Drašović – 5:5.

Šampion Španije je sada bio ispred zida u napadu, a Alvaro Granados je bio precizan sa igračem više za 6:5. Već u sljedećem napadu  Larumbe je realizovao peterac za 6:6, ali je Pijetlović ponovo doveo Novi Beograd u vođstvo (7:6).

U posljednjoj četvrtini Munariz je donio izjednačenje, zaista sjajnim golom za 7:7. Novi Beograd nije iskoristio napada sa igračem više, a Felipe Perone je pogodio za 8:7. Novom Beogradu je trebao gol i stigao je u režiji Vlahopulosa na tri minuta pre kraja – 8:8.

U samoj završnici Novi Beograd je mogao da pobijedi, imao je 47 sekundi prije kraja utakmice napad, potom dobio i igrača više 23 sekunde prije kraja, ali Granados i Vlahopulos nisu iskoritili prilike.

Odlučili su peterci. Perone je bio siguran, Drašović takođe. Munariz je pogodio prečku, Granados mrežu. Larumbe je bio precizan, Strahinja Rašović takođe. Filipović je zaustavio pokušaj Pavilarda, a Vlahopulos doneo veliko slavlje i plasman u finale.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve