Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Varan se iznenađujuće povukao iz reprezentacije Francuske

Mediji u francuskoj prenijeli su da je povlačenje Varana iznenađujuće, pošto se očekivalo da će postati kapiten na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, početkom marta

Francuski fudbaler Rafael Varan objavio je danas da se u 29. godini povukao iz reprezentacije.

„Razmišljao sam o tome već nekoliko mjeseci i odlučio sam da je pravo vrijeme da se povučem iz reprezentacije“, naveo je fudbaler Mančester junajteda Varan na društvenim mrežama.

Francuska reprezentacija je za kratko vrijeme ostala bez trećeg igrača, nakon što su se nedavno povukli kapiten Ugo Loris i Stiv Mandanda.

Mediji u francuskoj prenijeli su da je povlačenje Varana iznenađujuće, pošto se očekivalo da će postati kapiten na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, početkom marta.

„Predstavljanje naše lijepe zemlje bilo je jedno od najvećih časti u mom životu jednu deceniju. Svaki put kada sam obukao ovaj posebni plavi dres, osjećao sam nezimeran ponos“, rekao je Varan, koji nije naveo razlog povlačenja.

On je debitovao je 2013. za reprezentaciju, odigrao je 93 utakmica, postigao; pet golova i osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. godine i Ligu nacija u sezoni 2020/2021. Na Mundijalu u Kataru prošlog decembra stigao je sa Francuskom do finala.

„Nikada to neću zaboraviti. I dalje osjećam svaku emociju koju sam osjetio tog dana, 15. jula 2018. godine. Bio je to jedan od najvećih i najupečatljivijih trenutaka u mom životu“, naveo je Varan. On je zahvalio selektoru Didijeu Dešanu, trenerima i navijačima na podršci.

„Sigurno je da će mi nedostajati ti trenuci sa vama, ali sada je vrijeme da nova generacija preuzme. Imamo grupu talentovanih mladih igrača koji zaslužuju šansu i kojima ste potrebni“, naveo je Varan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve