Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Van Dajk: Prao sam sudove da bih preživio

Put ka fudbalskim visinama bio je trnovit za holandskog reprezentativca.

Zvijezda Premijer lige Virdžil van Dajk nije imao djetinjstvo iz snova. Holandski štoper koji igra za Liverpul je u intervju za BBC kazao da je prao sudove da bi preživio.

Foto: Xlivesport.com

“Prije nego što sam potpisao ugovor, sa 15-16 godina novac sam zarađivao tako što sam prao sudove u Bredi. Trenirao sam ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom i igrao subotom, a radio srijedom i nedjeljom od šest do ponoći. Radio sam zato što sam htio da izađem subotom uveče u grad. Imao sam možda 350 eura mjesečno i bio sam mnogo srećan. Mogao sam da odem u Mekdonalds i častim prijatelje. Tada sam shvatio koliko novac može da bude važan, ali to nije najvažnija stvar. Kada sam otišao u Groningen, morao sam da idem biciklom na trening. Prvu platu sam dao da uplatim časove vožnje”, rekao je Van Dajk, a prenosi B92.

Put ka fudbalskim visinama bio je trnovit za holandskog reprezentativca.

“Nisam bio visok, sa 16 godina je moj brat bio viši od mene, bio sam spor desni bek. Preko ljeta kada sam napunio 17 godina porastao sam 18 centimetara. Koljeno mi je bilo nestabilno, imao sam probleme sa preponom, morao sam da pauziram šest nedjelja, a onda sam počeo da igram dobro. Nisam bio dobar igrač dok nisam zaigrao za tim do 19 godina i postao kapiten. Tada je sve postalo bolje”, dodao je holandski štoper.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve