Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Van Dajk je 2012. bio blizu smrti: Čak sam potpisao i testament da bi novac pripao majci

Na svu sreću Van Dajk se izvukao i danas igra u životnoj formi, a u ponedjeljak će se naći u izboru za najboljeg fudbalera svijeta

Defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk je 2012. godine bio u teškoj životnoj situaciji, a u to vrijeme kao 20-godišnjak branio je boje Groningena.

Foto: Liverpoolfc.com

Razbolio se nakon utakmice Eredivizije protiv Ekselziora, ali zvaničnici su smatrali da je to samo obična bolest dok se kasnije nije pojavila upala slijepog crijeva, peritonitis i bubrežna infekcija.

“Virdžil je bio bolestan, ali nijesmo znali u kojoj mjeri. U početku smo mislili da ima grip. Bio je kod kuće nekoliko dana i bolovao. Otišao je u lokalnu bolnicu, ali nijesu uspjeli da pronađu ništa pa su ga ponovo poslali kući. Bol se pogoršavala i kada je njegova majka doputovala da ga vidi, shvatila je koliko je situacija loša. Odvela ga je u drugu bolnicu, što se pokazalo ključnim. Bio sam šokiran. Kada se vratio u klub, iz velikog se čovjeka pretvorio u ozbiljnu osobu. Srećom, uspio se prilično brzo oporaviti”, rekao je Groningenov rezervni trener Dik Lukien u intervjuu za “FourFourTwo”.

Budući da je stanje Van Dajka bilo teško, bio je prisiljen na operaciju koja će mu spasiti život pa je propustio posljednja dva mjeseca sezone kako bi se oporavio. Došlo je i do toga da je Holanđanin pisao testament kako bi finansijski osigurao majku ukoliko se dogodi najgore.

“Još se sjećam ležanja u tom krevetu. Jedino što sam mogao vidjeti bile su cijevi iznad mene. Tijelo mi je bilo slomljeno i nijesam mogao ništa učiniti. U tom trenutku najgori scenariji zvižde oko tvoje glave. Život mi je bio ugrožen. Moja majka i ja smo se molili Bogu i razgovarali o mogućim scenarijima. U nekom trenutku sam morao da potpišem neke papire. To je bio svojevrsni testament. Da sam umro, dio novca otišao bi mojoj majci. Naravno, niko nije želio o tome da razgovara, ali to smo morali učiniti. Moglo je biti gotovo”, rekao je štoper od događaju iz 2012. godine.

Na svu sreću Van Dajk se izvukao i danas igra u životnoj formi, a u ponedjeljak će se naći u izboru za najboljeg fudbalera svijeta.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve