Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Valverde: Samo pobjeda nam je u mislima iako je Inter težak rival

Barsa se muči od početka sezone, u Dortmundu je nekako uspjela da preživi (0:0), dok je Inter konačno na pravom putu u Seriji A, ali je Ligu šampiona otvorio pomalo šokantnim remijem (1:1) protiv Slavije u Milanu

Prava poslastica druge runde Lige šampiona stiže sa Nou Kampa, gdje će se susreti dva evropska giganta Barselona i Inter, a posebnu draž ovom duelu daje činjenica da praktično ni jedni ni drugi nemaju prava na grešku.

Valverde, Foto: 90min.com

Barsa se muči od početka sezone, u Dortmundu je nekako uspjela da preživi (0:0), dok je Inter konačno na pravom putu u Seriji A, ali je Ligu šampiona otvorio pomalo šokantnim remijem (1:1) protiv Slavije u Milanu.

Pitanje svih pitanja ovoh dana u Barseloni je kada će Lionel Mesi biti potpuno spreman da ponovo “vuče” svoj tim.

Čarobnjak iz Rozarija od osam mečeva ove sezone preskočio je pet, a nije sigurno ni da li će večeras u velikom derbiju predvoditi Barsu.

“Odlučićemo nakon posljednjeg treninga da li će nastupiti. Nema potrebe da žurimo sa njim i rizikujemo, ali dobar znak je što je Mesi trenirao sa ekipom”, istakao je Barsin trener Ernesto Valverde.

Inter je 2010. preko epskih duela sa Barsom u polufinalu posljednji put osvojio Ligu šampiona, nakon toga je sišao sa velike scene, ali sada je na pravom putu da se vrati…

Antonio Konte je preporodio “nerazure, Seriju A su otvorili sa šest od šest, ali sjajnog stručnjaka i dalje “bije” glas da nema šmek za Evropu.

“Konte je sjajan trener, samo je pitanje dana kada će Inter biti veoma konkurentan i u Ligi šampiona. Taj tim je ove godine čvrst koliko i njegov trener”, pohvalio je kolegu sa druge strane Valverde.

Ipak, španskog stručnjaka večeras zanima samo jedna stvar…

“Pobjeda. Samo ona nam je u mislima, bez obzira što nas čeka težak rival”.

Jedan od aduta Kontea i Intera na Nou Kampu biće i nekadašnji Barsin napadač, pojačanje “nerazura” iz Mančester junajteda Aleksis Sančez.

“Dobro je poznato koliko je Barselona jaka, posebno na svom stadionu”, upozorio je Ninjo Maravilja. “Na Nou Kampu Barsa ima dodatnu sigurnost u igru koju forisra”.

Čileanac dobro zna gdje leži šansa njegovog tima…

“Ukoliko stvorimo jednu ili dvije šanse ne smijemo da ih propustimo. Igrao sam tamo sa Junajtedom i propustili smo tri ili četiri čiste šanse. Ako želite pobijediti Barselonu, ne smijete da propuštate šanse”, dodao je Sančez.

Osim duela na Nou Kampu večeras neće biti klasičnih derbija, ali treba očekivati sjajan fudbal u još par duela.

Osvajači evropskih trofeja iz prošle sezone Liverpul i Čelsi biće na popravnom nakon poraza u prvom kolu. Prvak Starog kontinenta poslije neuspjeha u Napulju nišani Red Bul Salcburg, dok osvajač Lige Evrope nakon šoka protiv Valensije gostuje u Lilu.

Odličan fudbal treba očekivati i na Mestaji gdje igraju Valensija i Ajaks, kao i u duelu Zenita i Benfike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve