Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Valverde blizu otkaza, zna se i nasljednik?

Poslije jučerašnjeg poraza od Atletika navode o eventualnoj smjeni komentarisao je i sam Valverde

Nakon poraza od Atletiko Madrida u polufinalu španskog Superkupa, Barselona je blizu odluke da smijeni trenera Ernesta Valverdea.

Foto: Goal.com

To je, kako prenose katalonski mediji, bila kap koja je prelila čašu kod rukovodećih organa Barselone i početkom naredne sedmice uručiće mu otkaz.

Odmah su počele i špekulacije o tome ko će ga naslijediti, a kako sada stvari stoje najbliži tome je aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman.

Kuman je odveo Holandiju na Euro i tamo će sigurno pokušati da napravi veliki rezultat a poslije bi trebao da dođe na Kamp Nou stadion i potpiše za Barsu.

Naravno, radi se o treneru koji je kao igrač bio prava legenda Barselone jer je u dresu ovog kluba odigrao oko 200 utakmica i postigao oko 70 pogodaka.

Poslije jučerašnjeg poraza od Atletika navode o eventualnoj smjeni komentarisao je i sam Valverde.

“Znamo kakav je fudbal. Ovaj posao podrazumijeva dozu nesigurnosti. Kada su rezultati loši ili kada gubite, kao što se dogodilo sada, očekivano je da pričamo o tome. Neizbježno je”, kazao je on.

Barselona bi vjerovatno do kraja sezone trebala da imenuje privremenog trenera sve dok se ne završi Euro kada bi Kuman trebao da postane novi stalni trener Mesiju i kompaniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve