Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vajt: Vučević nam donosi koševe

Baranin je meč završio sa 29 poena i devet skokova, a 17 poena je postigao u prvom poluvremenu i trasirao put ka trijumfu

Naš Nikola Vučević bio je najzaslužniji za pobjedu Čikago Bulsa protiv Boston Seltiksa u gostima 102:96, u derbiju najtrofejnijih klubova Istočne konferencije NBA lige.

Baranin je meč završio sa 29 poena i devet skokova, a 17 poena je postigao u prvom poluvremenu i trasirao put ka trijumfu.

Trijumf je režiran izuzetnom odbranom, a pobjeda čuva nade za plasman u plej-of. Serija Bostona od šest trijumfa je prekinuta a u Čikagu su ponosni na Nikolino izdanje.

O tome je govorio i Kobi Vajt, koji je za oslabljenu ekipu dodao 19 poena uz sedam asistencija.

– Vučević je taj koji nam donosi koševe. Kada imate tako talentovanog igrača u timu, onda morate to iskoristiti, rekao je Vajt.

Trener Bili Donoven istakao je čvrstinu u igri, pogotovo pod košem.

– U prvom poluvremenu smo šutirali zaista loše. Ipak,, odbrana nas je sačuvala i držala u igri. A kada je lopta počela da konačno prolazi kroz obruč, bitno je bilo što smo sačuvali intenzitet odbrane, praktično tokom cijelog meča, rekao je Donoven.

Trenutno Čikago ima skor 24:33 i na desetom je mjestu Istočne konferencije. Ekipa je vezala dva trijumfa, a u posljednjih deset utakmica ima skor 5-5. Do plej-ofa će teško doći, budući da Šarlot Hornetsi na osmom mjestu imaju učinak 28-28.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve