Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rutinska pobjeda ”ajkula” protiv Slovačke, slijedi Italija

''Ajkule'' su danas ubjedljivo trijumfovale nad Slovačkom, rezultatom 18:10 (4:1, 5:6, 6:1, 3:2)

Vaterpolisti Crne Gore upisali su drugi trijumf na Evropskom prvenstvu u Splitu. ”Ajkule” su danas ubjedljivo trijumfovale nad Slovačkom, rezultatom 18:10 (4:1, 5:6, 6:1, 3:2).

Naši vaterpolisti danas su očito mislima bili okrenuti trećem kolu, u kojem ih čeka odlučujući duel sa Italijom. Tako smo u drugoj četvrtini današnjeg duela vidjeli nevjerovatan pad u igri. No, u ostatku susreta, izabranici Vladimira Gojkovića su se uozbiljili i slavili ubjedljivu pobjedu.

Naša reprezentacija tako je, očekivano, obezbijedila drugo mjesto u grupi, a sa ”azurima” ćemo se u petak boriti za prvo, koje donosi direktan plasman u četvrtfinale.

Mirno priveli meč kraju

Averka je novi gol postigao na startu četvrtog kvartala, a onda dugo nije bilo pogodaka – sve dok se Petković, četiri minuta prije kraja, nije upisao u strijelce (17:8). Slovačka nije postigla gol čak 12 minuta, sve dok Seman nije smanjio na 17:9. U sljedećem napadu, nepuna dva minuta prije kraja, Averka je bio precizan iz peterca, pa smo opet bili na ‘plus devet’.

Slovačka je danas ipak uspjela izaći na dvocifren broj golova, a strijelac je bio Kaid.

Riješili meč u trećoj četvrtini

Protivnici su nastavili da pogađaju i u trećem periodu igre, pa je nakon gola Kaida bilo 9:8. Tada su se naši igrači najzad uozbiljili i postigli šest golova zaredom.

Uslijedili su najprije prvi današnji golovi Perkovića, i to dva uzastopna, pa smo ponovo stigli do tri gola viška (11:8). Popadić nas je na sredini četvrtine prvi put doveo do prednosti od četiri gola – 12:8. Onda smo vidjeli i dva uzastopna gola Averke, nakon toga je pogodio i Matković, što je bio i konačan rezulat nakon trećeg perioda igre – 15:8.

Loše u drugoj četvrtini, primili smo čak šest golova

Loše smo izgledali u drugoj četvrtini, u kojoj smo primili čak šest golova.

Počelo je pogotkom Slovaka – opet je strijelac bio Balaž, ali je ubrzo Mršić povećao na 5:2. Slovaci su opet prišli na dva gola zaostatka preko Semana. Onda smo vidjeli promašaj Mršića, a potom još jedan pogodak protivnika, koji su tako prišli na 5:4. Bilo je nevjerovatno ono što smo u tim momentima gledali – Slovačka je postigla treći uzastopni pogodak, strijelac je bio Čaraj, pa je prvi put nakon početka bilo neriješeno (5:5).

Dao je zatim novi gol Mršić, ali je odgovorio Čaraj, pa je bilo 6:6. Tri minuta prije kraja četvrtine, opet smo bili u vođstvu – uz malo sreće pogodio je Petković. Probudili su se naši igrači u finišu, tako da smo zahvaljujući Ukropini, koji je postigao dva gola zaredom, bili na ‘plus tri’ (9:6). Nepune dvije sekunde prije kraja, Seman je drugim današnjim golom smanjio na 9:7.

Bez problema u prvoj četvrtini

Naš tim počinje u kombinovanom sastavu, a prvi gol vidjeli smo u trećem minutu, kada nas je u vođstvo doveo Popadić. Uskoro su uslijedila još dva gola naše selekcije, a strijelci su bili Matković i Averka.

Zapažen je u tim momentima bio golman Slovačke Tomaš Hoferica, koji se istakao sa dvije odlične odbrane. U samom finišu kvartala, Matković je drugim golom povećao na 4:0. Da Slovaci u prvoj četvrtini ne ostanu na nuli, pobrinuo se Balaž, koji je uz malo sreće pogodio našu mrežu.

Naša selekcija u prvom je kolu slavila nad Gruzijom (14:11), dok je Slovačka poražena od Italije, rezultatom 9:21.

Sa Slovačkom smo igrali na našem prvom EP 2007. godine, i tada smo ih dobili 13:4. Još dva puta smo se sastali sa Slovačkom na EP, i to 2016. i 2020, a oba puta smo lako slavili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve