Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Meč sezone: Plavi pali u krcatom Pioniru, Zvezda odbranila ABA tron

U majstorici finala ABA lige Budućnost je poražena od Crvene zvezde 67:60 pred krcatom dvoranom ''Aleksandar Nikolić''

Kobs i Lazić, Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

”Plavi” nisu uspjeli da kompletiraju preokret.

U majstorici finala ABA lige Budućnost je poražena od Crvene zvezde 67:60 pred krcatom dvoranom ”Aleksandar Nikolić”.

Tvrd meč odlučio je regionalnog šampiona za ovu sezonu. Zvezda je vodila praktično cijelim tokom utakmice, a Budućnost konstantno prijetila.

Osjetio se i izostanak Vilija Rida, što su znali da iskoriste centri beogradskog kluba.

U prvom poluvremenu Noko je bio razigran, Lojd ređao promašaje do posljednjeg šuta uoči odmora, a onda u nastavku bio ključni igrač Zvezde.

Budućnost je imala svoje šanse, ali je promašila neke otvorene šuteve, kada je mogla da možda i okrene utakmicu u svoju korist.

Ipak, kada se sve sabere i oduzme, ostaje utisak da je naš šampion šansu za brejk propustio u meču broj dva, kada je od minus 20 došao do plus devet, ali nažalost ne i da privede utakmicu kraju i pobijedi.

U redovima ”plavih” blistao je Džastin Kobs sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencije i bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

Po osam poena upisali su Ivanović, Mitrović i Zoran Nikolić.

Lendri Noko ubacio je 17 poena, ali i uhvatio 12 lopti, Lojd je dodao 15, a Dobrić 12 poena.

Beograđani su osvojili petu ABA titulu, a Budućnost ostala na trofeju iz 2018. godine.

Crvena zvezda – Budućnost 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11) {3:2}

Tok meča:

IV četvrtina:

67:60 – I to je to. Crvena zveda je odbranila ABA tron i osigurala plasman u Evroligu naredne sezone.

66:58 – Trojka Lojda za plus osam, samo 28 sekundi još.

63:58 – Kobs polaže uz faul Noka. Ne koristi i bacanje, do kraja 51 sekunda

61:56 – Odlična saradnja Ivanovića i Mitrovića, polaganje za minus pet.

60:54 – Trojka Simonovića, pa kucanje Noka, a onda trojka Dela Valea.

55:49 – Dva i po minuta bez poena u posljednjoj četvrtini, a onda je Lojd pogodio za dva, pa je Milojević pozvao minut odmora. Teško se dolazi do dobrih pozicija za šut sa obje strane.

III četvrtina: 

53:49 – Pred odlučujućih 10 minuta plus četiri za Zvezdu. Velika borba u Beogradu.

51:49 – Odlična reakcija iz tajm auta naše ekipe. Mitrović iz reketa, a onda poslije promašaja Lojda za tri, Kobs u kontri pored Kuzmića polaže za minus dva. Sada tajm autom reaguje Radonjić.

45:41 – Edžim konačno do poena, sa penala. Tvrdo i u nastavku.

41:34 – Zoran Nikolić otvara drugi dio sa dva zakucavanja, međutim budi se i Lojd, prvo težak pogodak za dva, pa trojka uz faul Edžima. Nikolić je zatim promašio trojku,a Noko sa druge strane poslije ofanzivnog skoka pogađa za plus sedam.

II četvrtina:

33:28 –  Na poluvremenu Beograđani imaju plus pet. Kobs sa 10 poena vodi Budućnost. U domaćoj ekipi isti broj poena Noka. Dobra stvar za naš tim je što je Džordan Lojd pogodio samo jedan od sedam šuteva na košu Podgoričana.

30:26 – Dvije trojke Ivanovića u ovom periodu, dobar prodor uz pogodak i faul Kobsa, ali se Dobrić budi sa druge strane i domaćin vodi četiri razlike.

22:20 – Zvezda je bila na maksimalnih plus sedam poslije poena Dobrića, ali je onda Ivanović pogodio trojku, a Kobs sa penala poslije dobre odbrane smanjio na minus dva.

20:15 – Apić je bio polovičan sa penala i izjednačio, potom je zakucao Kuzmić, a nakon što je izgubio loptu Edžim, Dobrić je pogodio trojku. Zove tajm aut Milojević.

I četvrtina:

15:14 – Poslije 10 minuta plus jedan za domaći tim. Tvrda košarka i velika borba u Beogradu.

15:11 – Nekoliko promašaja naših momaka, Zvezda u seriji 7:0 i ima plus četiri.

8:11 – Nakon trojke Kobsa Budućnost vodi tri razlike, pa je Radonjić pozvao tajm aut. ”Plavi” odlični u defanzivi, iako su Volden i Lazić pogodili trojke. Mitrović razigran, već je dao četiri poena iz reketa.

2:4 – Čvrsto ”plavi” igraju u odbrani, samo dva poena su primili od Hola, dok su Kobs i Mitrović ubacili takođe dvojke. Najbolji strijelac Zvezde Lojd promašio je četiri šuta na startu meča.

Šampion će biti poznat večeras.

Mnogo tenzija osjeća se u vazduhu minulih dana, atmosferu su podgrijala saopštenja beogradskog kluba, pozivi na mobilizaciju navijača, priča o sudijskoj krađi, o neprijateljskom dočeku u Podgorici.

Opet su niske, a ne sportske strasti u prvom planu. Nažalost, više se, čini se, razmišlja o tome šta može da se dogodi u Pioniru, kakav ambijent će biti, nego o igri i sportskom aspektu, posjećajući se na 2019. godinu i skandaloznu završnicu na istom mjestu.

Postave:

Crvena zvezda:

Budućnost:

Sudijski trio koji će dijeliti pravdu za odlučujući meč u dvorani ”Aleksandra Nikolića” su Tomislav Hordov i Josip Radojković iz Hrvatske, kao i Milan Nedović iz Slovenije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vesti
28.05.2021-20:40 20:40

Ajmo plavi do pobede

Tihana
28.05.2021-23:41 23:41

Ovo je jedina zemlja na svijetu de se slavi uspjeh kluba iz druge države kad igra protiv kluba iz sopstvene države. Kako nekoga nije sramota ići ulicom i trubiti sa 3 prsta? To je kao da ideš ulicom i nosiš natpis “ja sam ljiga izdajnička”

pero
29.05.2021-00:18 00:18

Jeli sad zadovoljan coravi lupez i provokator Covic kojie podigao tenzije kao da je rat a ne sportki dogadjaj !