Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Holandija savladala Crnu Goru u meču bez imperativa

Crna Gora je meč protiv Holandije odigrala bez gotovo kompletne prve postave, kako bi djevojke dobile dodatni odmor pred borbe za medalju koje slijede, što naravno ne umanjuje ubjedljivu pobjedu Holandije

Rukometašice Holandije pobijedili su Crnu Goru u posljednjoj rundi grupne faze sa 42:25 (21:15).

Crna Gora je meč protiv Holandije odigrala bez gotovo kompletne prve postave, kako bi djevojke dobile dodatni odmor pred borbe za medalju koje slijede, što naravno ne umanjuje ubjedljivu pobjedu Holandije.

Najefikasnije u sastavu Holandije, donele su Inger Smits sa sedam, odnosno Merel Freriks i Laura Van der Hejden sa po šest golova. Kod Crne Gore, Đurđina Jauković je postigla 11, Nađa Godeč šest, a Itana Grbić tri gola.

Holandija je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta.

Crna Gora će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva, još uvijek čeka ima rivala, a dilema je – Norveška ili Danska. Rivala čeka i Francuska. Što se Holandije tiče one će protiv  Švedske boriti za peto mesto, koje garantuje mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora sve pomenuto ima u rukama. Plasman na naredno Svjetsko prvenstvo, mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada rasterećeno i hrabro treba pokušati da se stigne do podviga, da se stigne do medalje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Tok utakmice

49. minut. Holandija je na plus 13

39. minuta – Meč protiče u dominaciji Holanđanki.

POLUVRIJEME – Holandija vodi protiv Crne Gore 21:15 nakon 30. minuta igre. Meč za naše Lavice nema nikakvu važnost pa igramo praktično sa igračicama koje nijesu imale priliku da nastupaju na prethodnim mečevima. Holandiji je meč važan jer pobjedom dolaze do prilike da igraju za 5. mjesto koje obezbjeđuje direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

27. minut – Holanđanke imaju solidnu prednost i kontrolišu meč.

21. minut – Naše rukometašice igraju vrlo opušteno i bez puno pritiska, dok Holanđanke grizu.

15. minut – Holandija ima tri gola prednosti. Naša selektorka Bojana Popović igra sa rezervnom postavom jer želi da odmori najbolje rukometašice za sljedeće važne mečeve.

8. minut – Holanđanke dolaze do prednosti za njih je bitno da pobijede kako bi mogle da igraju meč za peto mjesto.

5. minut – Naše Lavice igraju za prestiž. Utakmica je počela sa dosta golova jer i jedna druga selekcija igraju rasterećeno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve