Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za SP: Sokoli nemoćni protiv Holandije, Mugoša tragičar

Sokoli su upisali drugi poraz u grupi G i sada sa sedam bodova zauzimaju četvrto mjesto, iza Turske, Norveške i Holandije

Depaj i Savić, Foto: AFP

Fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je u Ajndhovenu od Holandije 4:0 u petom kvalifikacionom meču za plasman na Svjetsko prvenstvo.

”Sokoli” su upisali drugi poraz u grupi G i sada sa sedam bodova zauzimaju četvrto mjesto, iza Turske, Norveške i Holandije.

Izabranici Miodraga Radulovića nadigrani su na Filips stadionu, ali pitanje je da li bi to bio slučaj u rezultatskom smislu da je Stefan Mugoša iskoristio veliku šansu pri minimalnom vođstvu domaćih.

Holandija je bila nadmoćna u prvom dijelu, a do prednosti je stigla sa bijele tačke. Lagator je faulirao Depaja, a napadač Barselone potom realizovao penal.

Pomenuta šansa za Mugošu dogodila se u 56. minutu. Malasija je napravio početničku grešku u nastojanju da proigra golmana Bajloua, naš napadač je presjekao taj pas, a onda je uslijedio očajan šut.

Kazna je bila nemilosrdna. U razmaku od 62. do 76. minuta Holandija je tri puta tresla mrežu večeras veoma dobrog Šarkića. Depaj je pogodio za 2:0, a potom su se nadovezali Vajnaldum i Gakpo.

Crna Gora kvalifikacije nastavlja za tri dana utakmicom u Podgorici protiv selekcije Letonije, koja je ranije danas izgubila od Norveške 2:0.

Turska je opravdala ulogu favorita protiv Gibraltara (3:0).

Holandija – Crna Gora 4:0 (Depaj 38'p. 62’, Vajnaldum 71’, Gakpo 77’)

Tok meča: 

Kraj meča na “Filips areni”, Holandija je pobijedila Crnu Goru.

Očekivan poraz crnogorskog tima, nažalost – i očekivano ubjedljiv, s obzirom na razliku u kvalitetu i brojne hendikepe našeg tima.

Poraz će se i brzo zaboraviti ako Radulovićevi momci u utorak pod Goricom savladaju Letoniju.

80’- Nikola Vujnović je ušao umjesto Aleksandra Šćekića.

77’ – Holandija vodi 4:0. Prvi gol u dresu “oranja” postigao je 22-godišnji napadač PSV Ajndhovena Kodi Gakpo. I to na kakav način – vrhunskim udarcem sa više od 20 metara, iskosa sa lijeve strane.

71’ – Kazna je ovoga puta bila još ekspresnija – Vajnaldum je pogodio za 3:0, nakon sjajne asistencije Berguisa.

70’ – Opet je Mugoša bio u prilici, opet se spetjao u završnici – nije iskoristio vezane greške De Lihta i De Fraja.

67’ – Dvije izmjene u Crnoj Gori: Raičković umjesto Božovića, Hakšabanović umjesto Marušića.

62’ – Drugi gol za Holandiju, ponovo Memis Depaj, ko je kaznio promašaj Stefana Mugoše. Lopta je dugo bila u našem šesnaestrecu, Depaj je na kraju pogodio bliži ugao – silovitim udarcem, Šarkić je dohvatio, ali je odbio u svoj gornji ugao. 

Turska vodi na Gibraltaru – pogiodio je Dervošoglu.

56’ – Kakva šansa za Crnu Goru. Malasia je napravio kardinalnu grešku koju je presreo Stefan Mugoša ali njegov šut u situaciji jedan na jedan s golmanom je prošao pored lijeve stative. Veliki propust napadača Inčona.

53’ – Holanđani opasni kao i u prvom dijelu, dva puta je Beguis opasno raspalio iz daljine.

51’ – Druga izmjena u našem timu, umjesto Marka Vešovića na terenu je Marko Vukčević.

48’ – Najbolja šansa za Crnu Goru. Šćekić je oduzeo loptu Vajnaldumu, Mugoša lansirao Osmajića, koji je izašao sam na Bajloua i loše šutirao lijevom nogom.

46’ – Nastavlja se meč na Filps stadionu i Simić je zamijenio Savića na startu drugog poluvremena.

Poluvrijeme – ”Sokoli” imaju minimalan zaostatak u Ajndhovenu. Crna Gora se branila sve vrijeme, Holandija je sem postignutog gola stvorila još nekoliko dobrih prilika, a najbolju je imao Klasen kada je glavom uzdrmao prečku.

U drugom meču naše grupe, iznenađujućih Gibraltar – Turska 0:0.

44’ – Nova opasnost za našu selekciju preko de Fraja koji je nakon kornera ostao nepokriven, ali na sreću njegov šut je otišao pored gola.

41’ – Ponovo opasan Depaj, sjajan udarac sa 20-ak metara prohujao je iznad prečke.

38’ – Holanđani vode 1:0. Lagator je povukao Depaja unutar šesnaesterca i skrivio penal, da bi ga fudbaler Barselone hladnokrvno realizovao i matirao golmana Šarkića.

32’ – Puno sreće za našu selekciju. Gakpo je sjajnim centaršutom pronašao Klasena koji je glavom zatresao lijevu stativu golmana Šarkića.

26’ – Malasia je oborio Adama Marušića, koji je bio u prodoru ka golu – sudija Manzano se nije oglasio, nije reagovala ni VAR soba, a sve se završilo usmenom opomenom španskog arbitra crnogorskom selektoru Miodragu Raduloviću. Vrlo diskutabilna odluka Manzana.

20’ – Saviću je pobjegla lopta, ”pokupio” je Gakpa u pokušaju da se ispravi i dobio je žuti karton, zbog kojeg će propustiti duel sa Letonijom u utorak.

19’ – Burno u našem šesnaestercu nakon kornera, lopta se kao u bilijaru odbijala u petercu, na kraju je Šarkić uhvatio loptu.

18’ –  Prva šansa za Holandiju, raspalio je Depaj, Šarkić odbio u korner.

10’ – Holandija pomalo stidljiva, Crna Gora opuštena, ali i koncentrisana u prvih 10 minuta. Ipak, tek je početak…

6’ – Crna Gora opasna, druga lijepa akcija naših fudbalera na meču rezultirala je bezopasnim udarcem Osmajića, koji je slabo zahvatio loptu nakon ubacivanja Radunovića.

1’ – Počeo je meč u Ajndhovenu!!!

Nakon neočekivanog remija u prošlom kolu protiv Turske u Istanbulu 2:2, ”hrabri sokoli” gostuju reprezentaciji Holandije u Ajndhovenu i love novo čudo i bodove za održavanje sna o plasmanu na svjetsku smotru u Kataru sljedeće godine.

Izabranici Miodraga Radulovića u grupi G imaju sedam bodova koliko i večerašnji rival i pobjeda bi bila veliki iskorak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Večerašnji rivali se po prvi put sastaju na međunarodnoj sceni.

Selektor Radulović ni večeras neće izaći u najačem sastavu.

U timu će i dalje faliti povrijeđeni Stevan Jovetić, kao i Igor Vukčević zbog kartona u prošlom kolu, ali raduje povratak Stefana Mugoše koji je stigao iz Sjeverne Koreje za večerašnji meč.

Golman Šarkić će biti umjesto Mijatovića među stativama, a šansu od početka meča će imati i heroj prošlog kola Radunović, kao i Osmajić i Lagator uz pomenutog Mugošu u napadu zajedno s Božovićem.

Postave:

Holandija: Bijlou – Malasia, De Liht, De Vraj, Damfris – Klasen, De Jong, Vajnaldum – Gakpo, Depaj, Berghis

Crna Gora: Šarkić – Radunović, Tomašević, Savić, Vešović – Osmajić, Lagator, Šćekić, Marušić – Mugoša, Božović

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na ”Filips stadionu” u Ajndhovenu je Španac Hesus Hil Mazano.

Podsjetimo ranije danas je Norveška savladala Letoniju u Rigi 0:2 i trenutno je vodeća s deset bodova, dok će večeras i Turska gostovati Gibraltaru gdje je neosporan favorit.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve