Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sokoli na sjajan način otvorili Ligu nacija: Rumunija pala pod Goricom!

Start Lige nacija obećava, a naši momci neće imati mnogo vremena za slavlje jer ih već u utorak od 18 sati čeka gostovanje Finskoj u Helsinkiju

Start iz snova u Ligi nacija za naše fudbalere – Crna Gora je pobijedila Rumuniju 2:0, uz veoma dobru igru.

Iako u timu nije bilo glavnih zvijezda Stevana Jovetića i Stefana Savića, dominirali su izabranici Miodraga Radulovića.

Tokom prvih 45 minuta nekoliko puta prijetili su golu Rumuna, a najbliži pogotku bio je večeras odlični Adam Marušić, koji je pogodio stativu.

Odnos snaga na terenu nije se promijenio ni nakon odmora.

Crna Gora je diktirala ritam, a nagrada za hrabru, ofanzivnu igru, stigla je u 66. minutu. Vešović je ubacio loptu sa desnog boka, Hakšabanović bio je nesebičan, a Stefan Mugoša neumoljiv.

I nakon tog pogotka naši momci su kontrolisali zbivanja na terenu, a sve je riješeno u 87. minutu.

Po lijevoj strani prošao je Risto Radunović, asistirao za Stefana Mugošu kome je rumunski golman odbranio šut, ali je na pravom mjestu bio Marko Vukčević, koji je svega osam minuta ranije ušao u igru i potvrdio pobjedu.

Naši su bili sjajni u svim linijama tima, dok Rumuni nijednom nisu šutirali u gol Mijatovića.

Start Lige nacija obećava, a naši momci neće imati mnogo vremena za slavlje jer ih već u utorak od 18 sati čeka gostovanje Finskoj u Helsinkiju.

Ekipa sa sjevera Evrope remizirala je danas sa Bosnom i Hercegovinom kod kuće 1:1, pa “sokoli” kao lideri u grupi dočekuju novi izazov.

UŽIVO:

CRNA GORA – RUMUNIJA 2:0

90+1′ – Centaršut Marka Vukčevića, glavom je Mugoša šutirao, ali pravo u Nicu.

87′-GOOOOLL! Sve je riješeno, pogodio je Marko Vukčević. Prodor Radunovića, potom je rumunski golman odbranio udarac Stefana Mugoše, a odbijenu loptu u mrežu je poslao Vukčević.

84′- Još dvije izmjene u našem timu. Savićević umjesto Jankovića, Radunović će u posljednjih desetak minuta igrati, dok će na klupu odlični Hakšabanović.

79′- Marušić uz ovacije izlazi, na terenu je Marko Vukčević. Šćekić mijenja Raičkovića.

72′- Snažan udarac Denisa Alibeka sa oko 30 metara, ali je lopta otišla pored gola.

66′-GOOOOLLL! Stefan Mugoša!! Sjajna akcija “sokola”, Vešović je centrirao, Hakšabanović spustio loptu, koju je naš napadač poslao u mrežu Rumuna. Konačno gol kao potvrda dominacije!

61′- Snažan šut Hakšabanovića sa 25 metara. Lopta ide pored stative. Naši i dalje dominantni.

56′- Draško Božović mijenja Vlada Jovovića. Prva promjena u crnogorskom timu.

52′- Pritisak naših, ubacio je loptu sa desne strane Hakšabanović, na drugoj stativi bio je Jovović, ali je iz teške pozicije prebacio gol.

46′- Nastavljen je susret pod Goricom. Nadamo se da će “sokoli” golom krunisati mnogo bolju igru.

Bez pogodaka u prvom dijelu. Naši momci bolji, bilo je nekoliko prilika, Marušić je pogodio stativu, ali su gosti odoljeli.

45′- Pet minuta nadoknade u prvom dijelu. Bilo je dosta prekida.

36′- Marušić poslije akcije Mugoše odlično šutira, ali je lopta pogodila stativu. Nismo imali sreće…

34′- Janković je ubacio loptu iz prekida, Vujačić bio najviši u skoku, ali je prebacio gol. Crna Gora mnogo konkretnija, ali zasad bez realizacije.

22′- Odličan centaršut Vešovića i udarac Mugoše glavom preko gola. Naši su bolji u ovim trenucima!

19′- Dva pokušaja naših, prvo Marušić, a onda Mugoša,ali nije bilo opasnosti po gol Rumuna.

15′- Bez uzbuđenja na startu utakmice.

1′-Počeo je meč na stadionu pod Goricom.

20.20 – Poznat je i startni tim našeg večerašnjeg rivala. Nica – Raciu, Kiriheš, Rus, Banku – Olaru, Kristea, Marin – Ivan, Mihaila, Tanase.

19.40 – Selektor Miodrag Radulović odlučio je da na poziciji lijevog beka povjerenje ukaže debitantu Andriji Vukčeviću. Evo i sastava našeg tima: Mijatović – Vešović, Vujačić, Tomašević, Vukčević – Marušić, Raičković, Janković, Jovović – Hakšabanović – Mugoša.

Sa starim problemima naš tim dočekuje početak novog ciklusa. U timu neće biti nosilaca igre Stevana Jovetića i Stefana Savića.

Pored udarnog tandema za tim večeras neće konkurisati ni Uroš Đurđević, neizvjestan je nastup Milutina Osmajića, dok je dobra vijest povratak u ekipu Stefana Mugoše.
Utakmica sa Rumunijom biće prva od četiri koje izabranike Miodraga Radulovića čeka u junskom terminu Lige nacija u svega 11 dana.

Za tri dana “sokoli” će gostovati Finskoj, 11. juna dočekaće Bosnu i Hercegovinu, dok ih 14. juna čeka meč sa Rumunijom u Bukureštu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Slikar
05.06.2022-15:05 15:05

Bravo momci.Ne mogu da shvatim da nema niti jednog komentara,za fantasticnu igru i pobjedu.Svaka casst.Da je vjecna.!!!!P.S.Zar niko da primijeti,ja bar dosad ne nadjoh niti rezultat utakmice u srpskim medijima niti jednom portalu,a pregleda sam ih mnogo.Koja iracionalna mrznja i ignorancija A na citavoj strani pobjeda hungarije nad englezima,ili itslija njemacka.Koja zavist i mrznja.A oni izgubili od norvezana u beogradu.Povremeno gledao utakmicu i navijao za srbiju.Srsm vas bilo.Samo je mrznja i glupost neogranicena.Za kosmos niko na svijetu ne zna osim vas,jer ste vi nebeski narod,pa kazite nam bar.