Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sokoli remizirali pod Goricom, Mundijal sve dalje

Večerašnjim remijem šanse da "sokoli" dođu do pozicije koja vodi u baraž za odlazak u Katar su znatno umanjene. Drugopolasirana Norveška nakon trijumfa nad Gibraltarom 5:1 ima pet bodova više

Naša fudbalska reprezentacija odigrala je protiv Letonije 0:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Večerašnjim remijem šanse da “sokoli” dođu do pozicije koja vodi u baraž za odlazak u Katar su znatno umanjene. Drugopolasirana Norveška nakon trijumfa nad Gibraltarom 5:1 ima pet bodova više.

Pobjeda protiv Letonije bila je jedina opcija. To je potencirano i u najavi meča, a u takvoj situaciji od samog starta Crna Gora je krenula silovito ka golu rivala.

Tim Miodraga Radulovića imao je inicijativu, napadao, stvarao šanse, ali lopta nije završila iza leđa golmana Letonije, Ozolsa. Pokušavali su Nebojša Kosović, Sead Hakšabanović, Uroš Đurđević, Žarko Tomašević, Risto Radunović, ali lopta nije htjela u gol.

Letonci su bili opasni u dva navrata u prvom dijelu, ali je oba puta sjajno intervenisao golman Milan Mijatović. U finišu meča Ciganiks je imao šansu da kazni sve promašaje Crne Gore, ali nije uspio da postigne gol.

Osim trijumfa Norveške nad Gibraltarom u grupi G je i Holandija savladala Tursku 6:1.

U oktobru Crna Gora prvo gostuje Gibraltaru (8. oktobra), a onda 11. oktobra tim Miodraga Radulovića ide u goste Norveškoj.

Crna Gora – Letonija 0:0

Tok meča:

90+4’ – Ciganiks je imao veliku šansu za Letoniju, ali je Vešović izblokirao.

”Petarda” u Amsterdamu – Holandija – Turska 5:0. Strijelac Til.

79’ – Milutin Osmajić, Draško Božović i Igor Ivanović ulaze u igru. Izašli su Sead Hakšabanović, Nebojša Kosović i Uroš Đurđević.

74’ – Još jedna šansa za Crnu Goru. Pokušao je Radunović, ali je njegov udarac odbranio Ozols.

72’ – Nikola Vukčević je ušao u igru umjesto Aleksandra Šćekića.

71’ – Novi karton za našu reprezentaciju i zapisan je Nebojša Kosović.

Norveška protiv Gibraltara vodi 4:1, strijelac Serlot.

62’ – Tomašević glavom nakon kornera, nema promjene rezultata.

59’ – Stefan Mugoša ulazi umjesto Fatosa Bećiraja.

55’ – Solo akcija Seada Hakšabanovića, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je intervenisao Ozols.

Holandija protiv Turske vodi 4:0, ponovo Depaj, het-trik igrača ”lala”.

50’ – Marušić je šutirao glavom, ali nema promjene rezultata.

48’ – Prva prilika za Crnu Goru u drugom poluvremenu. Vešović je ubacio loptu u šesnaesterac, naletio je Kosović, ali je na kraju dosuđen samo korner.

46’ – Nastavlja se meč pod Goricom!!!

Završeno je prvo poluvrijeme, Crna Gora – Letonija 0:0. “Sokoli” su bolji, opasnijii, imali su inicijativu, ali nijesu uspjeli da zatresu mrežu gostiju. I Letonci su imali dvije šanse, ali je oba puta Mijatović dobro reagovao.

44’ – Sjajan šut Đurđevića sa preko 30 metara. Parada Ozolsa. Gibrlatar je smanjio protiv Norveške. Sada je 3:1, gol je postigao Stič. Turska protiv Holandije ima igrača manje, isključen je Sojunču.

42’ – Uroš Đurđević je nakon jednog duela pao u šesnaesterac. Napadač je tražio penal, sudija nije tako mislio, pa je Đurđeviću zbog protesta pokazao žuti karton. Đurđević će zbog parnih kartona propustiti naredni meč protiv Gibraltara.

40’ – Velika šansa za Letoniju. Uldrikis je nakon kornera šutirao glavom sa oko pet metara, ali je Mijatović sjajno intervenisao.

Holandija vodi protiv Turske 3:0. Ponovo je srijelac Depaj ovog puta s bijele tačke, dok je Haland dao novi gol za Norvešku koja vodi 3:0 protiv Gibraltara.

34’ – Letonija u kontri, ali Kosović zaustavlja Gutkovskisa.

30’ – Pola sata igre, nema golova u Podgorici. Crna Gora je opasnija, tim Miodraga Radulovića ima veći posjed lopte, ali mreža Letonije miruje.

Norveška postiže i drugi gol protv Gibraltara, strijelac Erling Haland.

Povela je i Norveška protiv Gibraltara – 1:0. Strijelac Torstved

Holandija vodi 2:0 protiv Turske. Strijelac Memfis Depaj. Još jedna sjajna akcija.

15’ – Velika prilika za Letonce. Duga lopta na Uldrikisa, koji je glavom proigrao Gutkovskisa. Fudbaler Letonije je pokušao da lobuje Mijatovića, ali nije uspio. Potom u narednom napadu Adam Marušić trese mrežu, ali je nakon konusltacija sa VAR sobom gol poništen.

8’ – Još jedna akcija Crne Gore i ponovo je pokušao Kosović, ali je šutirao preko gola.

Holandija je povela protiv Turske 1:0 u Amsterdamu. Strijelac Klasen nakon fenomenalne timske akcije.

4’ – Prvi žuti karton. Zapisan je Gutkovskis, koji je laktom u lice udario Marka Vešovića.

3’- Prva šansa za Crnu Goru. Hakšabanović je ubacio loptu, Kosović glavom šutirao preko gola.

1’ – Počeo je okršaj pod Goricom!!!

”Hrabri sokoli” pod Goricom dočekuju Letoniju i moraju da trijumfuju ukoliko žele da ostanu u trci za baraž i eventualni plasman na Mundijal u Kataru sljedeće godine.

Nakon iznenađujućeg remija protiv Turske u Istanbulu 2:2 i očekivanog poraza od Holandije u Ajndhovenu 4:0 u ovom septembarskom ciklusu, Crna Gora ima sedam bodova, dok Letonija nakon pobjede protiv Gibraltara u Rigi 3:1 i poraza od Norveške 0:2 takođe kod kuće ima četiri boda.

Turska je i dalje lider u grupi G s 11 bodova, Holandija i Norveška imaju po bod manje, a Gibraltar je zadnji bez bodova.

Izabranici Miodraga Radulovića su protiv večerašnjeg rivala igrali tri međunarodna susreta i trijumfovali su dva puta uključujući i u prvom kolu kvalifikacija 1:2 u Rigi, kao i u prijateljskom susretu pod Goricom 2012. godine, dok je prošlogodišnji prijateljski meč takođe pod Goricom završen neriješeno 1:1.

Selektor Radulović kao i u prethodna dva susreta neće računati na kapitena Stevana Jovetića koji je obnovio povredu na posljednjem treningu uoči večerašnjeg meča, kao ni na Stefana Savića zbog kartona, dok se u tim vratio Igor Vujačić koji je zbog kartona propustio meč protiv Holandije u Ajndhovenu.

Đurđević i Bećiraj će predvoditi napad.

Postave:

Crna Gora: Mijatović – Radunović, Tomašević, Vujačić, Vešović – Hakšabanović, Kosović, Šćekić, Marušić – Đurđević, Bećiraj

Letonija: Ozols – Jurkovskis, Černomordijs, Dubra, Savalniks – Zjuzins, Emsis – Ikauniks, Uldrikis, Kames – Gutkovskis

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča pod Goricom je Njemac Harm Osmers.

Podsjetimo se, večeras se igraju i preostala dva susreta u grupi G, gdje Turska gostuje Holandiji, a Norveška dočekuje Gibraltar.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve