Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lion srušio Siti: Dembele junak lavova, Sterling tragičar građana

Poslije eliminacije Juventusa, francuski tim je večeras pobijedio Mančester siti 3:1 i igraće protiv Bajerna u polufinalu elitnog takmičenja

Lion je napravio još jedan veliki rezultat u Ligi šampiona.

Dembele, Foto: AFP

Poslije eliminacije Juventusa, francuski tim je večeras pobijedio Mančester siti 3:1 i igraće protiv Bajerna u polufinalu elitnog takmičenja.

Očekivao se trijumf Sitija i duel protiv Bavaraca u sljedećoj rundi, ali je Lion pomrsio račune još jednom velikom favoritu.

“Građani” ni ove sezone nisu uspjeli da se približe evropskoj kruni, iako su čini se bili nikad bliže da dođu bar do polufinala.

Kada je Korne u 24. minutu doveo Lion u vođstvo, bilo je jasno da će ekipa Pepa Gvardiole morati dobro da se oznoji za pobjedu.

Poslije tog pogotka bolji su bili “građani”, a inicijativu su krunisali u 69. minutu, kada je De Brujne pogodio mrežu.

Međutim, tada je na scenu stupio Musa Dembele. Najprije je u 79. minutu pogodio za 1:2, a onda je nestvarnim promašajem Sterlinga Siti propustio šansu da izjednači.

Minut nakon toga, Dembele je ponovo bio na pravom mjestu i riješio sve dileme u Lisabonu.

Lion će u polufinalu na Bajern, dok će se za drugo mjesto u finalu boriti Lajpcig i PSŽ.

https://twitter.com/brfootball/status/1294739150596341760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1294739150596341760%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cdm.me%2Fsport%2Ffudbal%2Flion-srusio-siti-dembele-junak-lavova-sterling-tragicar-gradana%2F

Mančester siti – Lion 1:3 (69’ De Brujne – 24’ Korne, 80’ 87 Dembele)

Tok meča:

90+6’- I to je to. Lion je odigrao sjajan meč i zasluženo se izborio za polufinale protiv Bajerna.

90+4’ – Novi pokušaj Sitija iz prekida. De Bruyne je precizno opalio iz slobodnog udarca. Šut je išao pod prečku, ali je Enthoni Lopes to lijepo odbranio. Siti je dobio korner i Kajl Voker je nadskočio obranu i pucao glavom, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pokraj desne stative.

87’ – Evo i trećeg pogotka za Lion. Musa Dembele je pokupio odbijanac unutar šesnaesterca i savladao Edersona. Samo čudo može spriječiti da se lavovi plasiraju u polufinale.

87’ – Izmjena za Lion. Džef Rejne-Adelaide mijenja Karla Toka-Ekambija.

86’ – Ovo se moglo bolje završiti za Siti. Sterling je primio sjajan pas, ali nije iskoristio veliku šansu u šesnaestercu. Pucao je iznad gola

84’ – Nova izmjena za Siti. Rodri je odigrao svoje i zamijenio ga je David Silva.

80’ – Gol za Lion. Musa Dembele je zabio s poludistance. Izborio se za prostor i pucao nisko. Iako je lopta išla po sredini gola, Ederson to nije uspio odbraniti. Konsultovan je VAR da se ustanovi jeli bilo ofsajda i sve je bilo regularno.

75’ – Dvostruka izmjena za Lion. Leo Duboa i Memfis Depaj izlaze, a mijenjaju ih Keni Tete i Musa Dembele.

73’ – Sjajna prilika za Siti. Gabrijel Žezus je uzeo loptu i cik-cak prošao kroz obranu. Na kraju je pucao u lijevu stranu gola, ali mu je šut savršeno odbranio Lopes.

71’ – Sporna situacija ispred gola Sitija. Maksvel Korne je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je Dani Makeli samo odmahnuo na prigovore igrača.

70’ – Prva izmjena za Lion. Tijago Mendeš će ući umjesto Bruna.

69’ – Gol za Mančester Siti. Sterling je lijepo poslao fenomenalan pas koji je u šesnaestercu primio De Brujne. Odmah je pucao u donji desni ugao i savladao nemoćnog golmana Lopesa. Rezultat je 1:1!

65’ – Nova javna opomena za Lion. Žuti karton je dobio Marselo.

60’ – Dobar pokušaj Sitija. De Brujne je uputio obećavajući udarac iz slobodnjaka sa otprilike 28 m. Lopta je išla prema lijevoj strani gola, ali je Lopes odlično reagovao.

58’ – Novi karton za Siti. Dobio ga je Rodri zbog ružnog starta.

56’ – Prva izmjena za Siti. Pep Gvardiola je uveo Rijada Mahreza umjesto Frenandinja.

46’ – Sudija Dani Makeli je dao znak za nastavak meča.

Poluvrijeme. Prednost za Lion zahvaljujući golu Kornea. Nakon tog pogotka ofanzivniji je bio Siti, ali nije našao put do mreže Lopesa.

45+1’ – Kakva je ovo šansa bila za Siti. Sterling je u šesnaestercu pratio centaršut i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

39’ – Sjajna prilika za Siti. Kevin De Brujne je obećavajuće pucao iz prekida. Lopta je išla pod prečku, ali je Enthoni Lopes to odbranio.

29’ – Žuti karton i za Siti. Dobio ga je Fernandinjo zbog pregrubog starta.

24’ – Gol za Lion. Lopta se odbila nazad, a pokupio ju je Maksvel Korne tik izvan šestnaesterca. Bez predomišljanja je ispalio torpedo u donji lijevi kut. Ederson nije mogao dokučiti njegov pokušaj pa je rezultat promijenjen na 0:1. Konstultovan je VAR radi potencijalnog ofsajda i sve je bilo regularno.

12’ – Prvi žuti karton za Lion dobio ga je Leo Duboa zbog prežestokog starta.

3’ – Opasna situacija već u startu za Siti. Rahim Sterlin je prošao skroz do šesnaesterca, ali mu je završni pas presjekla protivnička obrana.

1’ – Počinje posljednji četvrtfinalni meč!!!

“Građani” su u osmini finala bili bolji od trostrukog uzastopnog evropskog šampiona Real Madrida, s ukupnim skorom 4:2, dok su “lavovi” savladali Juventus s rezultatom 2:2, ali s prednosti gola u gostima.

Menadžer Sitija Pep Gvardiola pred večerašnji meč u svom timu neće imati glavnog napadača Serhia Aguera koji je povrijeđen, dok strateg Liona takođe zbog povrede neće računati na štopera Jusufa Konea.

Postave:

Mančester Siti: Ederson – Laporte, Garsia, Kanselo, Voker – Gundogan, Rodri, Fernandinjo – Gabrijel Hesus, Sterling, De Brujne

Lion: Lopes – Marselo, Markal, Denajer – Bruno, Aoar, Kakuerer, Korne, Duboa – Ekambi, Depaj

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na stadionu Hose Alvelade je Holanđanin Dani Makeli.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve