Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Siti na krilima Mareza slomio PSŽ i plasirao se u finale

Nakon trijumfa 2:1 na Parku prinčeva, četa Pepa Gvardiole večeras je na Etihadu slavila sa 2:0. Oba pogotka za Siti djelo su Rijada Mareza

Marez, Foto: AFP

Fudbaleri Mančester Sitija prvi put u klupskoj istoriji boriće se za trofej Lige šampiona.

”Građani” su duplom pobjedom u polufinalu zasluženo eliminisali Pari Sen Žermen.

Nakon trijumfa 2:1 na Parku prinčeva, četa Pepa Gvardiole večeras je na Etihadu slavila sa 2:0.

Oba pogotka za Siti djelo su Rijada Mareza.

Prvi je stigao u 11. minutu nakon što se lopta srećno odbila do Alžirca, dok je Marez bio precizan i u 63. minutu nakon sjajne kontre i asistencije Fila Fodena.

Pari Sen Žermen, koji je večeras bio oslabljen neigranjem Kilijana Mbapea, stvorio je dvije dobre prilike preko Markinjosa i Anhela Di Marije, ali je mreža Edersona ostala netaknuta.

”Sveci” su utakmicu završili sa igračem manje, pošto je Di Marija u 69.minutu zaradio crveni karton zbog udaranja Fernandinja.

Rival Mančester Sitija u finalu biće bolji iz susreta Čelsija i Real Madrida.

Mančester Siti – PSŽ 2:0  (Marez 11’ 63’) {4:1}

Tok meča:

90+3’ – I to je to. Mančester Siti je zasluženo prošao u njihovo prvo finale Lige šampiona.

87’ – Kimpembe može da bude zadovoljan žutim kartonom nakon što je skršio Gabrijela Žezusa. PSŽ je lako mogao ostati bez još jednog igrača.

85’ – Gabijel Žezus i Sterling umjesto De Brujnea i Bernarda Silve. Vrhunske igrače ima Siti i na klupi. Minuti i za Kuna Aguera…

79’ – Nova šansa za Siti preko Fodena, ali Navas na mjestu.

77’ – Umalo 3:0. Efektan šut Fodena iskosa sa lijeve strane u suprotnu stativu.

69’ – Sad je i definitivno kraj. Anhel di Marija je dobio direktni crveni karton, nagazio je Fernandinja dok su bili van terena. Gosti su izgubili živce…

20 minuta do kraja.

 

63’ – GOOOOLLL!!! 2:0, Siti je blizu finala. Izuzetna kontra, brzo i precizno. De  Brujne i Foden su raširili odbranu rivala, Rijad Marez je bio sam na drugoj stativi.

 

55’ – Interesantna situacija pred golom Sitija. Nejmar je mogao da asistira Ikardiju, koji se dobro izvukao, ali Brazilac je želio sve sam, a samo dobio korner.

46’ – Nastavlja se okršaj na Etihadu!!!

Poluvrijeme – Siti vodi 1:0 na polovini meča, u ukupnom skoru 3:1 i mnogo je bliži finalu. Očekujemo ulazak Mbapea, karta na koju PSŽ mora igrati u nastavku susreta.

45+3’ – Mnogo je Siti opasan kada dođe blizu gola. Bernardo Silva je pokušao da uhvati nespremnog Navasa, nije uspio, da bi Marezov šut bio blokiran…

41’ – Mančester siti se organizovano brani, ali svaku situaciju koristi za uvježbani presing.  PSŽ dominira, ali bez opasnih situacija već 20 minuta.

32’ – Odlična utakmica na Etihadu, žestok tempo, dosta i tenzija – Siti vodi 1:0, ima 2:1 iz prvog meča, ali PSŽ ne odustaje, vjeruje da može do preokreta.

19’ – Umalo 1:1, još jedna šansa za PSŽ. Di Marija je oteo loptu Bernardu Silvi, Ederson je bio daleko od gola, a Argentinac poslao loptu sa 20-ak metara zamalo pored lijeve stative.

16’ – Mnogo sreće za Siti. Odlična akcija po lijevoj strani, Di Marija je centrirao, a Markinjoš nakon moćnog skoka pogodio prečku.

11’ – GOOOLLL!!! 1:0 vodi Siti. Brza akcija, lopta se nakon šuta De Brujnea odbila do Rijada Mareza, koji nije pogriješio.

7’ – Ništa od penala za PSŽ. Kujpers je provjerio snimak i vidio da je lopta udarila u rame Zinčenka.

 

6’ – Dobar početak PSŽ-a, baš kao i prošle sedmice – dva pokušaja Nejmara i Di Marije su izblokirana.

1’ – Počeo je okršaj na Etihadu!!!

Mančester siti ima veliku šansu da se prvi put bori za najveći trofej, jer ima prednost od 2:1 nad Pari Sen Žermenom uoči revanša na Etihadu.

Pep Gvardiola je ponovo izveo tim bez napadača, pronašao je postavu koja može da uradi sve što je zamislio.

PSŽ će do pobjede za drugo vezano finale pokušati da dođe, bar do starta meča, bez Kilijana Mbapea, koji počinje na klupi, zbog povrede od koje se nije dovoljno oporavio.

Mijenja ga Ikardi.

Postave:

Mančester siti: Ederson – Voker, Stouns, Dijaš, Zinčenko – Fernandinjo – Bernardo, Gundogan – Marez, Foden, de Brujne.

PSŽ: Navas – Florenci, Markinjoš, Kimpembe, Dijalo – Paredeš, Erera – Nejmar, Verati, Di Marija – Ikardi.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Etihadu je Holanđanin Bjorn Kuipers.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve