Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

LE: Sevilja osvojila šestu titulu, Lukaku tragičar

"Crveno-bijeli" su u finalnom meču na Rejn Enerdži stadionu u Kelnu savladali Inter i obezbijedili plasman u grupnu fazu Lige šampiona sljedeće sezone

Fudbaleri Sevilje osvojili su šestu titulu Lige Evrope

Sevilja, Foto: Twitter/UEFA Europa League

“Crveno-bijeli” su u finalnom meču na Rejn Enerdži stadionu u Kelnu savladali Inter i obezbijedili plasman u grupnu fazu Lige šampiona sljedeće sezone.

Sjajno prvo poluvrijeme obilježeno je sa četiri gola.

Lukaku je iz jedanaesterca otvorio seriju .

De Jong je zatim sa dva gola glavom uspio da preokrene.

Inter je imao spreman odgovor preko Godina za izjednačenje.

Gol odluke djelo je Romelua Lukakua, ali ne za Inter, već Sevilju.

Dijego Karlos je uhvatio makazice, lopta je išla pored gola, Lukaku je postavio nogu i matirao svog golmana.

Sančez je do kraja imao jedinu šansu da ponovo izjednači, ali nisu mogli do gola, pa je novo slavlje Sevilje moglo da počne.

Tim Đulena Lopetegija sačuvao je stopsototan učinak u finalima Lige Evrope, šest od šest.

Viljareal takođe može da se raduje, budući da je bila na petoj poziciji iza četvoroplasirane Sevilje i sljedeće sezone će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona kao četvrti tim iz La Lige.

Sevilja – Inter 3:2 (12’ 33’ De Jong, 75’ Lukaku ag. – 5’ Lukaku p., 36’ Godin)

Tok meča:

90+7 – To je to. Sevilja je ponovo dokazala da je nezaustavljiva kada igra finale Lige Evrope i ponovo je osvojila titulu po šesti put.

90’ – Izmjena za Inter. Antonio Kandreva mijenja Dijega Godina.

86’ – Dvostruka izmjena za Sevilju. Luk de Jong i Dijego Karlos izlaze, a mijenjaju ih Jusuf En Nesiri i Nemanja Gudelj.

82’ – Ogromna šansa za Inter. Aleksis Sančez  je prvi stigao na odbijenu loptu u šesnaestercu i odmah pucao u donji lijevi ugao. Jedan od obrambenih igrača je uspio zaustaviti loptu na gol liniji umjesto golmana.

78’ – Izmjene na obje strane. Franko Vaskez mijenja Susu u Sevilji, dok Inter mijenja Roberta Galjardinija, Lautara Martineza i Danila D'Ambrozija za Kristijana Eriksena, Aleksisa Sančesa i Viktora Mozesa.

75’ – Sevilja ponovo vodi. Dijego Karlos je uputio šut ka golu Handanovića, ali je Lukaku nespretno zahvatio loptu i poslao je u svoju mrežu. 3:2.

74’ – Novi karton za Inter. Zapisan je Roberto Galjardini zbog povlačenja.

70’ – Prinudna izmjena za Sevilju. Munir El Hadadi mijenja povrijeđenog Lukasa Okamposa.

65’ – Kakva šansa za Inter. Lukaku je primio sjajan pas izvan šesnaesterca, i pucao u situaciji jedan na jedan s golmanom, ali mu je Bono sjajno intervenisao šut. Nema promjene rezultata.

59’ – Opasan pokušaj i za Inter. Ešli Jang je primio pas na rubu šesnaesterca i dobro pucao, ali je lopta prozujala iznad prečke.

55’ – Novi žuti karton za Inter. Dobio ga je Alesandro Bastoni.58’ – Opasan pokušaj Sevilje. Serhio Regilon je ušao u šesnaesterac i pucao, ali samo pored lijeve stative.

46’ – Sudija Makele daje znak za nastavak meča!!!

Poluvrijeme. Atraktivan meč s mnogo intenziteta. Inter stiče prednost preko Lukakua, da bi Sevilja preokrenula golovima de Jonga i opet Inter vratio neizvjesnost golom Godina.

45'+2’ – Opasan pokušaj Sevilje. Banjega je ponovo dobro centrirao iz prekida i pronašao Okamposa koji je s nekih 11 metara pucao glavom pod prečku, ali je Handanović bio fokusiran i odbranio mu udarac.

45’ – Novi karton za Sevilju. Ever Banjega je opomenut zbog grubog starta.

41’ – Prvi žuti karton za Inter. Kažnjen je Nikolo Barela zbog ružnog starta.

36’ – Inter se vraća u igru. Marselo Brozović je poslao loptu u šestnaesterac, a Dijego Godin je uspio najviše skočiti u blizini bijele tačke i odlično udariti loptu glavom koja završava unutar lijeve stative. Bono tu nije mogao ništa. 2:2.

33’ – Sevilja preokreće rezultat. Ever Banjega sjajno pronalazi Luk de Jonga u šesnaestercu koji je sjajno poslao loptu glavom u desne rašlje i savladao Handanovića. 2:1.

22’ Dobar pokušaj Sevilje. Lukas Okampos sam sebi je stvorio metar slobodnog prostora i pokušao s ruba šestnaesterca uputiti udarac, ali je lopta otišla pokraj lijeve stative.

17’ – Sporna situacija ispred gola Sevilje. Dijega Karlosa je udarila lopta u ruku unutar šesnaesterca, ali sudija Makeli ne dosuđuje penal za Inter i trener Antonio Konte dobija žuti karton zbog prigovora.

12’ – Sevilja poravnava rezultat. Hesus Navas je poslao precizan centaršut u šestnaesterac. Luk de Jong se digao iznad obrane i uputio udarac glavom u desnu stranu gola. Handanović je bio nemoćan. 1:1.

5’ – Već gol za Inter. Dijego Karlos je vukao Romelua Lukakua i oborio ga u kaznenom prostoru čime je dosuđen penal. Belgijanac je bio hladnokrvan i realizovao jedanaesterac. Karlos je dobio žuti karton zbog prekršaja. 0:1.

1’ – Počinje finalni meč u Kelnu!!!

“Crveno-bijeli” se bore za svoju šestu titulu drugog po rangu evropskog takmičenja i u polufinalu su bili bolji od Mančester junajteda 2:1, dok se “nerazuri” bore za svoju četvrtu titulu poslije 22 godine i u polufinalu su razbili Šahtjor 5:0.

Sevilja pod kormilom Julia Lupetigia čeka izazovan meč i zna da se nosi s pritiskom budući da je tri puta uzastopce od 2014. do 2016. godine osvajala drugu najelitniju evropsku titulu, dok Inter na čelu s Antoniom Konteom ima veoma respektabilan tim i nebi iznenadilo da osvoje titulu.

Oba tima su kroz domaće lige obezbijedile plasman za grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone, pa bi u slučaju trijumfa Sevilje, Viljareal kao petoplasirani iz La Lige dobio mjesto, dok bi Roma takođe kao petoplasirana u Seriji A dobila šansu u slučaju trijumfa Intera.

Lupetigi pred večerašnji meč neće moći računati na Korčiu zbog povrede, dok Antonio Konte u svom timu neće imati Većina iz istog razloga.

Postave:

Sevilja: Bono – Dijego Karlos, Kounde, Regilon, Navas – Fernando, Banjega, Džordan – De Jong, Suso, Okampos

Inter: Handanović – De Vraj, Bastoni, Godin – Brozović, Galjardini, Barela, Jang, D'Abrozio – Martinez, Lukaku

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar finalnog meča na Rejn Enerdži stadionu je Holanđanin Dani Makeli.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve