Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Blistavo veče naših fudbalera u Bukureštu

Liga nacija

Na krilima fenomenalnog Stefana Mugoše, fudbalska reprezentacija Crne Gore srušila je Rumuniju u Bukureštu sa 3:0 u utakmici četvrtog kola B divizije Lige nacija.

“Sokoli” su drugim trijumfom u grupi 3 zadržali šanse za osvajanje prvog mjesta – ta pozicija vodi u najviši rang ovog takmičenja, a pruža i mogućnost plasmana na naredno Evropsko prvenstvo.

Igrač odluke na stadionu Đulešti bio je Mugoša. Napadač Inčona pružio je najbolju partiju u dresu sa državnim grbom. Upisao je het-trik i uništio Rumune, koji su vrlo agresivno ušli u meč, puni samopouzdanja nakon trijumfa nad Fincima prije tri dana.

Mugoša je doveo naš nacionalni tim u vođstvo krajem prvog poluvremena, kada je nakon sjajnog centaršuta Jankovića iz blizine, glavom, savladao Nicu.

Nedugo potom Rumunija je imala najbolju šansu na večerašnjoj utakmici. Marin je pogodio prečku, a onda je Mijatović sjajnom rekacijom odbranio šut Stefaneskua.

U nastavku još bolje i autoritativnije izdanje pulena Miodraga Radulovića. Mugoša je u 56. minutu nakon još jedne asistencije Jankovića nagovijestio trijumf “sokola”, da bi sedam minuta kasnije preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca zapečatio sudbinu nemoćne čete selektora Jordaneskua.

Nakon trijumfa u Bukureštu, a dva kola prije kraja, Crna Gora ima sedam bodova i zaostaje bod za prvoplasiranom Bosnom i Hercegovinom koja je večeras u Zenici bila bolja od Finske 3:2.

Tok utakmice:

90’ igraće se još četiri minuta.

87’– debi upisuje mladi Viktor Đukanović. Zajedno s njim ulazi i Šipčić. Iz igre izlaze Tomašević i Krstović.

80’ – žuti karton za Mijatovića zbog odugovlačenja. Ulazimo u sam finiš utakmice.

74’ – Treća promjena Radulovića. Igru napušta Šćekić, šansu dobija Raičković.

63’ Još jedan gol Stefana Mugoše! Nakon dva pogotka glavom, sada je nekadašnji špic Budućnosti pogodio udarcem sa 16 metara.

60’ – Puškaš postiže gol, ali reakcijom VAR sobe i linijskog sudije, gol je poništen. Napadač Rumunije je bio u ofsajdu.

56’ – Fantastični Mugoša donosi “sokolima” ogromnih 2:0. Ponovo su isti igrači napisali scenario za pogodak. Janković je opet bio asistent, a Mugoša glavom sproveo loptu iza leđa Nice.

51’ – kakva blokada kapitena Tomaševića poslije udarca Stefaneskua. Domaći su tražili penal zbog navodne igre rukom, ali je sve bilo čisto.

46’ – nastavljen je duel na Đulešti stadionu. Radulović je izveo iz igre nervoznog Jovovića. Na terenu je Marko Vukčević, strijelac gola u pobjedi nad Rumunima na startu Lige nacija.

Kraj prvog poluvremena.

45’ – zicer za Rumune, čudesni Mijatović spasava Crnu Goru. Marin je lijepo plasiranim udarcem pogodio prečku, a onda je naš golman izuzetno reagovao poslije odbitka – odbranio je šut Stefaneskua iz neposredne blizine.

42’ – Vodi Crna Gora, Mugoša je strijelac. Korner je i to fenomenalno izveo Janković, a napadač “sokola” sa tri metra glavom matirao Nicu.

39’ – novi duel Jovovića i Bankua, ponovo je rumunski defanzivac završio na travi. Ipak, uzburkale su se strasti u Bukureštu. Tomašević takođe dobija javnu opomenu.

37’ – žuti karton za Jovovića, sudija iz Portugala je vidio udaranje laktom. Banku se žali na povredu.

31’ – nakon prvog udarca iz ugla velika šansa za “sokole”. Janković je nabacio loptu, a Šćekić promašio za par centimetara. Imali su Rumuni sreće, ovo je najbolja prilika u dosadašnjem toku meča.

30’– poigravanje rumunske odbrane umalo da kzani Vešović. Član Karabaga je ukao loptu, stuštio se ka golu Nice, ali je isuviše oklijevao Vešović… samo korner za Crnu Goru.

24’ – sredina prvog poluvremena, bez većih uzbuđenja… Savićević je prvi pokušao da ugrozi gol Rumuna, ali nije to bio previše opasan udarac našeg vezista. Domaćin je agresivniji, ima posjed, ali zasad ni Mijatović nije imao posla.

10’ – miran početak utakmice u Bukureštu. U Zenici, u drugom susretu naše grupe, već su postignuta dva gola. BiH – Finska 1:1.

Počeo je meč.

Sastavi:

Rumunija: Nica – Manea, Kiriheš, Burka, Banku – Maksim, M. Marin, R. Marin – Mihaila, Stefanesku, Puškaš.

Crna Gora: Mijatović – Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović – Šćekić, Savićević, Janković, Jovović – Mugoša, Krstović.

Izabranici Miodraga Radulovića u Bukureštu igraće protiv ekipe koju su prije deset dana nadigrali i savladali u Podgorici (2:0).

U međuvremenu su Crna Gora i Rumunija odigrale po još dvije utakmice.

“Hrabri sokoli” su izgubili u Helsinkiju od Finske 2:0, a potom remizirali sa BiH 1:1.

Rumuni su nakon startnog neuspjeha u Podgorici, poraženi od BiH u Zenici 1:0, nakon čega su bili bolji od Finske identičnim rezultatom.

Sudijski tim dolazi iz Portugala, a predvodi ga Žoao Pinjeira, kojem će asistirati Tijago Košta i Bruno Alveš Žezus.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
15.06.2022-01:19 01:19

Tako se igra srcem za naš sveti grb i zastavu! Svaka čast.