Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Klop došao do titule, Salah i Origi donijeli šesti Evropski trofej (VIDEO)

"Redsi" su se iskupili za prošlogodišnje finale nakon što su poraženi od Real Madrida 3:1 i ulovili svoju šestu titulu na najvećoj Evropskoj sceni

Završeno je finale Lige šampiona. U fantastičnom ambijentu stadiona Vanda Metropolitana u Madridu Liverpul je savladao Totenhem 0:2.

Foto: Twitter

Šampionske golove donijeli su Salah u drugom minutu iz penala i Divok Origi u 87. minutu meča.

“Redsi” su se iskupili za prošlogodišnje finale nakon što su poraženi od Real Madrida 3:1 i ulovili svoju šestu titulu na najvećoj Evropskoj sceni.

Foto: Twitter

Liverpul je pokazao svoje iskustvo i od početka meča kontrolisao duel. Već u startu meča golom Salaha stekli su prednost i imali apsolutnu kontrolu u meču.

U prvom djelu meča nije bilo puno intenziteta, do 38 minuta kada je Robertson uputio dobar šut s ivice šesnaesterca koji je odbranio Ljoris.

U nastavku se igralo mnogo otvorenije. Razmjenjivale su se šanse na obje strane, a najopasnije su pale u završnici meča. Dele Ali i Eriksen su propuštili sjajne šanse za Totenhem u 80. i 84. minutu, da bi Liverpul to kaznio i u 87. minutu preko Divoka Origija srušio sve nade Totenhema da se vrati u meč. U nadoknadi vremena Hjong-Min Son je imao dobar pokušaj ali to je bilo sve i “redsi” su osvojili svoje šesto najveće Evropsko takmičenje.

Tok meča:

Totenhem – Liverpul 0:2

95’ Sve je jasno i Liverpul je šampion Evrope.

93’ Dobar pokušaj za Totenhem. Hjng-Min Son je uputio snažan udarac sa ruba šestnaesterca. Njegov opasni pokušaj, upućen prema donjem desnom uglu, je blokirao Alisson koji sa odličnom obranom zaustavlja loptu.

91’ Posljednju izmjenu pravi i Klop. Džo Gomez ulazi umjesto Sadia Manea.

90’ Sudija je produžio meč za pet minuta.

87’ Goool za Liverpul. Divok Origi je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije Matipa. Zabio je odmah uz desnu stativu. Kakav precizan šut.

84’ Nova šansa za Totenhem. Eriksen je izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali se Alisson bacio i obranio mu šut. Lopta je išla u desnu stranu gola.

82’ Posljednja izmjena Totenhema. Dele Ali je otišao na pauzu, a na teren ulazi Fernando Ljorente.

80’ Kolosalna prilika za Totenhem. Alison je ukrotio dobar šut koji je uputio Dele Ali prema lijevoj strani gola, da bi fantastično reagovao i na pokušaj Lukasa Moure koji je oslobodio malo prostora unutar šestnaesterca i uputio brzu loptu u donji desni ugao.

79’ Sjajna prilika za Totenhem. Dele Ali je pokupio dobar centaršut koji je uputio Kieran Tripier, ali udarac glavom iz blizine je završio preko prečke.

74’ Prinudna izmjena za Totenhem. Musa Sisoko napušta teren zbog povrede, a na njegovo mjesto ulazi Erik Dijer.

73’ Velika šansa za Totenhem. Dele Ali je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Alisson bio najbrži i presjekao loptu.

71’ Novi nalet Liverpula. Salah je poslao sjajnu nisku loptu u šesnaesterac, koju je primio Sadio Mane. Pokušao je driblati, ali mu je obrambeni igrač oduzeo loptu.

69’ Kakva šansa za Liverpul. Džejms Milner je primio sjajan pas i s ivice šesnaesterca i uputio šut koji je završio nekoliko centimetara pored desne stative.

66’ Prva izmjena i za Totenhem. Lukas Moura ulazi umjesto Harija Vinksa.

62’ Nova izmjena za Liverpul. Džejms Milner mijenja Heorhinija Vajnalduma.

58’ Izmjena za Liverpul. Roberto Firmino izlazi, a mijenja ga Divok Origi.

54’ Kakva je ovo šansa bila za Totenhem. Dele Ali je bio u šesnaestercu i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

46’ Počelo je drugo poluvrijeme!!!

45+2’ Damir Skomina daje znak za kraj prvog poluvremena.

45+1’ Ovo je moglo bolje da se završi za Totenhem. Kristujan Eriksen je uzeo loptu i pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla visoko iznad gola.

45’ Meč je produžen za dva minuta.

38’ Nova šansa Liverpula. Endrju Robertson je lagano prošao kroz odbranu i opalio s ruba šesnaesterca. Lopta je išla pod prečku, ali ju je Ljoris sjajno zaustavio.

33’ Prvi opasniji pokušaj Totenhema. Dele Ali je poslao nisku loptu u šesnaesterac koju su odbrambeni presjekli.

21’ Ovo je moglo biti opasno. Salah je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije, ali mu je obrambeni blokirao šut.

18’ Interesantan detalj. Navijačica uskače na teren i na kratko prekida meč.

17’ Solidan pokušaj za Liverpul. Trent Aleksander-Arnold se okušao s distance, ali šut mu je prozujao malo pored lijeve stative.

2’ Goool za Liverpul odmah u startu. Musa Sisoko je skrivio penal koji je Mohamed Salah hladnokrvno realizovao. 1:0 za Liverpul.

1’ Sve je spremno i veliko finale je počelo!!!

Izabranici Jirgena Klopa u ovom meču ne mogu računati na vezistu Nabi Kejtu koji se povrijedio u polufinalu protiv Barse, ali im se oporavio istureni napadač Firmino i biće u sastavu večeras, dok Maurisio Poketino takođe može da se raduje jer se oporavio njihov golgeter Hari Kejn.

Postave:

Totenhem: Ljoris – Vertongen, Aldervereld, Rouz, Tripier – Vinks, Sisoko – Son, Eriksen, ALi – Kejn

Liverpul: Alison – Matip, Van Dajk, Aleksander-Arnold, Robertson – Henderson, Fabinjo, Vajnaldum – Salah, Firmino, Mane

Foto: Rezultati.com

Pravdu u ovom finalnom meču će dijeliti Slovenac Damir Skomina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve